Bitcoin zwaar onder druk, maar economisch klimaat biedt hoop

Louise de Graaf


De bitcoin koers staat opnieuw zwaar onder druk en is zelfs onder de 54.000 dollar gedoken. Dat ligt ditmaal niet zozeer aan macro-economische ontwikkelingen, want die zijn in principe in het voordeel van bitcoin geweest de afgelopen dagen. De kans op een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank in september is gestegen van 65,9% naar de huidige 72,6%.

Aantal bitcoin geldmachines stijgt weer hard, record nabij

Aantal bitcoin geldmachines stijgt weer hard, record nabijAantal bitcoin geldmachines stijgt weer hard, record nabij

Bitcoin onder druk ondanks positieve macro-cijfers

Het is nu even de vraag waarom bitcoin het zo moeilijk heeft. De aandelenmarkten doen het namelijk fantastisch. Dat betekent dat het vooral iets van bitcoin zelf is op dit moment.

Vanuit macro-economisch perspectief is het in ieder geval vreemd te noemen dat bitcoin juist nu onder druk staat. Gedurende de eerste maanden van 2024 liep de inflatie op en kwam de bullmarkt van bitcoin tot stilstand, maar nu zien we het macro-klimaat juist opklaren.

De inflatie begint te dalen en de economische data wijst richting een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank in september.

Bron: forexfactory

Hoe komt dat? Dat komt door de lichtjes verzwakkende Amerikaanse arbeidsmarkt, de oplopende werkloosheidsclaims, de tegenvallende banengroei en bijvoorbeeld ook de zwakke print voor de ISM Services PMI van gisteren.

Wachten op een bodem voor BTC koers

Het lijkt nu wachten op een bodem voor bitcoin. Hebben we die gevonden vandaag? Dat valt nog maar te bezien. Deze maand komen natuurlijk de bitcoin van Mt. Gox op de markt en dat lijkt de gemoederen aardig bezig te houden.

Gebruikers van Mt. Gox krijgen wellicht de komende weken 140.000 bitcoin terug. De kans is aanwezig dat een deel van die bitcoin verkocht wordt. De crediteuren van Mt. Gox hebben namelijk 10 jaar moeten wachten op hun bitcoin.

In die tijd zijn de koersen aardig gestegen, waardoor er vast investeerders zijn die hun winsten willen realiseren. Daar lijkt de markt nu op voor te sorteren. Sommigen zullen dat zien als een kans om goedkoper in te stappen, denk daarbij aan de Michael Saylors van deze wereld, terwijl anderen er juist angstig van worden.

Onder de streep wordt het vooral een kwestie van wachten op nieuwe macro-economische data. Als de inflatie blijft zakken, kan bitcoin nog een ruggensteuntje krijgen van de renteverlagingen van de Federal Reserve.


Post Views: 53

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment