Bitcoin zit vast, maar AI-crypto exploderen door Musk & Nvidia nieuws

Louise de Graaf


De cryptomarkt lijkt vooralsnog gestopt te zijn met dalen, maar van een echt duidelijk herstel is ook nog geen sprake.

Bitcoin (BTC) en veel andere grote cryptomunten lijken voor nu vast te lopen rond hun huidige koers.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

BTC koers loopt vast onder $65.600

De bitcoin koers liep gisterenochtend al tegen flink wat weerstand aan rond de $65.600. Daarna zakte bitcoin weer iets en kwam gisteravond uit op $64.650. Dat was minder diep dan de dip van een dag eerder.

Vanaf hier kon bitcoin weer herstellen, en de koers komt momenteel weer bij de $65.600 aan. Het lijkt erop dat de koers nu hier weer weerstand ondervindt. Is er nu wel genoeg momentum om door deze weerstand te breken?

Om precies te zijn komt de BTC prijs op het moment van schrijven uit op $65.580 en staat daarmee vandaag 0,1% in de plus.

bitcoin koers 2006bitcoin koers 2006

Wat zeggen analisten over de bitcoin koers?

Cryptohandelaar Quinten herinnert ons eraan dat bitcoin na de vorige halving ook voor een lange tijd voornamelijk alleen zijwaarts bewoog. Dat was toen 150 dagen lang en en nu zijn er pas 60 dagen verstreken sinds de halving.

Rager, een bekende cryptobelegger, schrijft dat hij vooralsnog dan ook terughoudend blijft tot bitcoin een duidelijkere richting kiest.

Ook volgens analist Titan of Crypto is de bull-run nog niet voorbij. We moeten slechts geduld hebben.

Desondanks kan de koers volgens analist Ali Martinez naar de onderkant van het huidige bereik vallen. De analist heeft deze grens op de $54.930 gezet.

Bitcoin koers op glad ijs rond $67.000, dag van de waarheid breekt aan

Bitcoin koers op glad ijs rond $67.000, dag van de waarheid breekt aanBitcoin koers op glad ijs rond $67.000, dag van de waarheid breekt aan

AI-munten stelen de show onder altcoins

Ook in de top 10 altcoins zien we momenteel weinig beweging. Ethereum (ETH) blijft gestaag klimmen en komt op $3580 uit, maar dat is een stijging van minder dan 1%.

Toncoin (TON) klimt iets sterker en stijgt met 2,4% naar $7,20, maar de koers maakte begin deze week nog een flinke duik. Solana (SOL) staat daarentegen bijna 3% in de min vandaag en komt op $136 uit.

In de top 100 zijn het vandaag twee grote AI-projecten die de show stelen. Singularitynet (AGIX) stijgt met ruim 25% naar $0,6716 en fetch.ai (FET) zelfs met 28% naar $1,66.

Dat lijkt met het nieuws te maken te hebben dat Dell, Nvidia en SMCI samen gaan werken met Elon Musk’s Grok AI. Ook gaan beide AI-munten binnenkort fuseren tot een grote cryptomunt.

Bitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveus

Bitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveusBitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveus

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met crypto en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment