Bitcoin zal naar $100.000 schieten als dít gebeurt, zegt analist

Louise de Graaf


Na de bitcoin (BTC) halving schieten de verschillende voorspellingen je langs de oren. Wat ons precies staat te wachten is nog even afwachten, maar de oprichter van Cane Island Alternative Advisors denkt te weten wat er nodig is om bitcoin naar de 100.000 dollar te laten stijgen.

Bitcoin koers veert terug – is de $93.000 al in zicht?

Bitcoin koers veert terug - is de $93.000 al in zicht?Bitcoin koers veert terug - is de $93.000 al in zicht?

Rentestand moet omlaag

Volgens Timothy Peterson, oprichter en investeringsmanager van Cane Island Alternative Advisors, is een grote stijging van de digitale munt afhankelijk van de Amerikaanse Federal Reserve. Zo zou de zogenaamde Amerikaanse high yield rate een belangrijke indicator zijn om een stijging naar 100.000 dollar te voorspellen.

De high yield rate is de rente die investeerders ontvangen op de obligaties met een hoger risico. Doordat dit investeringsproduct meer risico met zich meebrengt, is de rente die investeerders ontvangen ook hoger. Op dit moment staat de high yield rate op 7,54%.

Om bitcoin een sterke stijging te laten maken moeten veel investeerders, die nu in deze risicovolle obligaties zitten, overstappen naar bitcoin. Peterson denkt dat wanneer de Federal Reserve de rentestand verlaagt, de rentes van de high yield obligaties ook zal gaan dalen. 

Wanneer de rente voor high yield obligaties zakt tussen de 6-7%, zullen investeerders de overstap maken naar bitcoin. De rente die zij ontvangen op hun risicovolle obligaties zal dusdanig afnemen, dat zij meer winst kunnen halen uit andere investeringsproducten, waaronder bitcoin.

Wel of geen stijging voor bitcoin

Analisten verwachten dat de Federal Reserve de rente zal verlagen in september. In de maanden september en oktober komen meestal geen grote stijgingen of dalingen voor. Daarnaast zullen de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten de markt nog onzekerder maken volgens Peterson.

Daarom verwacht de analist dat een stijging tot 100.000 dollar zal plaatsvinden tussen het laatste kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van 2025.

Op het sociale mediaplatform X deelt crypto-analist Scott Melker, beter bekend als “The Wolf of All Streets”, precies een tegenovergestelde visie. Volgens hem is het een populaire theorie dat lagere rentes van de Federal Reserve altijd goed nieuws is voor de financiële markten. Renteverlagingen veroorzaken in het algemeen grote dalingen op de markten in het algemeen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment