bitcoin zakt na mega transacties, AI crypto-fusie & meer

Louise de Graaf


De week zit er weer op en dat biedt ons de perfecte gelegenheid om terug te blikken op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de gigantische bitcoin (BTC) transactie van de beruchte crypto exchange Mt. Gox, de aanstaande fusering van grote AI-cryptomunten en nieuwe crypto-uitspraken van Donald Trump.

Bitcoin in juni, dit deed de BTC koers in het verleden

Bitcoin in juni, dit deed de BTC koers in het verledenBitcoin in juni, dit deed de BTC koers in het verleden

Bijna $10 miljard aan bitcoins verplaatst door Mt. Gox

De faillie cryptobeurs Mt. Gox eiste de afgelopen week veel aandacht op zich binnen de crypto-wereld. Een enorme berg van meer dan 140.000 bitcoins werd na 5 jaar onder het stof te hebben gezeten weer in beweging gebracht op de blockchain, wat een hoop onrust en angst heeft veroorzaakt op de cryptomarkt.

Mt. Gox ging in 2014 kopje onder na een reeks hacks waarbij maar liefst 850.000 bitcoins verloren ging. In de jaren na het pijnlijke faillissement werden er nog 142.000 bitcoins teruggevonden, maar deze zijn tot op de dag van vandaag veelal nog in bezit van de beurs.

Na meerdere keren te zijn uitgesteld werd vorig jaar september een deadline voor oktober van dit jaar vastgesteld waarop alle bitcoins verdeeld moeten zijn onder alle schuldeisers. Nu de beurs voor bijna $10 miljard aan bitcoins in beweging heeft gebracht, lijkt het terugbetalingsplan eindelijk vorm te krijgen.

De bitcoin koers heeft de afgelopen week flink te lijden gehad dankzij de grote transacties van Mt. Gox. Specifiek heeft bitcoin enkele procenten ingeleverd, omdat men vreest over de mogelijke aanstaande verkoopdruk die de distributies met zich mee zullen brengen.

Datum fusie AI-crypto bekendgemaakt

Deze week werd, zo’n twee maanden na de aankondiging, de datum bekendgemaakt voor de fusering van drie grote op AI gebaseerde cryptoprojecten.

Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) brachten eind maart de plannen naar buiten om de krachten te bundelen en samen te smelten tot Superintelligence Alliance (ASI).

Op woensdag kondigde het nieuwe cryptoproject aan dat de fusie op 13 juni voltooid zal zijn.

FET zal op 11 juni als eerste omgezet worden tot de nieuwe ASI-token. Twee dagen later wordt het stokje doorgegeven aan zowel AGIX als OCEAN.

Mocht je een van deze tokens in een wallet op een cryptobeurs bezitten, hoef je zelf geen actie te ondernemen. ASI werkt voor de conversie samen met crypto exchanges, en dus zullen de tokens automatisch omgetoverd worden.

Mocht je de tokens in een eigen wallet bezitten, zul je zelf de tokens om moeten zetten. Er zal een tokenwisselmechanisme voor onbepaalde tijd beschikbaar zijn, zodat investeerders op hun gemak hun tokens kunnen ruilen.

Bitcoin beleeft beste meimaand in jaren

Bitcoin beleeft beste meimaand in jarenBitcoin beleeft beste meimaand in jaren

Donald Trump zet crypto-strategie voort

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft deze week voor de zoveelste keer zijn stinkende best gedaan om de harten van cryptoliefhebbers te winnen.

Op zijn eigen socialmediaplatform ‘Truth Social’ verklaarde de Republikein dat hij “zeer positief staat tegenover crypto-bedrijven” en benadrukte hij dat de Verenigde Staten de absolute koplopers in de cryptowereld moeten worden. Daarnaast uitte hij scherpe kritiek op president Joe Biden, die volgens hem de sector naar een “trage en pijnlijke ondergang” wil leiden.

Tijdens een toespraak die volgde op zijn bericht op social media, benadrukte Trump nogmaals zijn pro-crypto standpunt. Hij beloofde dat crypto en Bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten “gemaakt’’ zullen worden en verzekerde Amerikaanse cryptobeleggers dat hij zich zal inzetten om hun recht op zelfbeheer van crypto-activa te beschermen.

In zijn presidentiële campagne heeft Trump overduidelijk het roer omgegooid wat betreft zijn mening ten aanzien van digitale activa. In zijn eerste termijn als president was hij nogal kritisch richting de sector, maar nu heeft hij een grote ommezwaai gemaakt. Of Trump ook daadwerkelijk zijn beloftes na zal komen indien hij er met de winst vandoor gaat, is nog maar de vraag.


Post Views: 162

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment