Bitcoin stijgt weer, maar is nog steeds in gevaar waarschuwt analysebureau

Louise de Graaf


De afgelopen weken zit bitcoin (BTC) in een neerwaartse trend waar het voorlopig niet uit lijkt te komen, ook niet na de stijging van vandaag. Op 25 juni bereikte de koers zelfs even een dieptepunt van ongeveer $58.400, het laagste punt in zes weken.

Bitcoin crash laat $200 miljoen verdampen van handelaren

Bitcoin crash laat $200 miljoen verdampen van handelarenBitcoin crash laat $200 miljoen verdampen van handelaren

BTC onder de kortetermijn kostprijs

De daling bracht de BTC koers onder de kortetermijn kostprijs. Dit wijst op een verhoogd risico en mogelijk op een diepere marktcorrectie. Wanneer investeerders beseffen dat hun activa minder waard zijn dan de prijs waarvoor ze deze hebben gekocht, kunnen ze namelijk besluiten om te verkopen om verdere verliezen te voorkomen.

Onder kortetermijn beleggers worden diegene beschouwd die bitcoin van 1 week tot 3 maanden in bezit hebben. Volgens blockchain analyse platform Glassnode bedraagt de kostprijs voor houders van 1 week tot 1 maand $68.5k, terwijl deze voor houders van 1 maand tot 3 maanden wat lager is met $66.4k.

De recente prijsdaling begint ook de kostprijs van houders van 3 tot 6 maanden te bereiken. Die hebben de digitale munt gemiddeld gezien gekocht voor een bedrag van $57,300.

Zorgen voor een langere correctie BTC koers

Een daling onder de kortetermijn kostprijs kan het begin zijn van een diepere en langdurigere marktcorrectie. Historisch gezien zijn periodes waarin BTC onder deze kostprijs zakt, geassocieerd met langere hersteltijden, wat betekent dat het langer kan duren voordat de prijzen weer stijgen.

Een signaal van hoop

Of we daadwerkelijk de daling gaan voortzetten blijft, zoals alles in de wereld van crypto, onzeker. Er zijn echter ook wat positieve signalen. Zo hebben de Amerikaanse Spot bitcoin exchange traded funds (ETF’s) na zeven dagen eindelijk weer een dag met netto-instromen genoteerd.

Op 25 juni was er namelijk een netto-instroom van $31 miljoen. De FBTC fonds van vermogensbeheerder leidde de instroom met $49 miljoen, gevolgd door Bitwise’s BITB met $15 miljoen en VanEck’s HODL met $4 miljoen. Daarentegen zag Grayscale’s GBTC wederom een uitstroom van $30,3 miljoen.

De instromen komen op een cruciaal moment, waarin de cryptomarkt dringend op zoek is naar meer vertrouwen. Hoewel de koers momenteel een neerwaartse trend vertoont, is het ook belangrijk om het grotere plaatje niet te vergeten. Zo zijn de bitcoin ETF’s nog steeds een groot succes en hebben ze sinds januari een netto-instroom van $14,42 miljard gerealiseerd.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment