Bitcoin stijgt hard & Ripple waarschuwt voor Tether aanval

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Bitcoin en altcoin koersen beginnen op te leven

Bitcoin (BTC) kwam al groen het weekend uit, maar maakte zojuist een flinke sprong omhoog. De bitcoin koers schoot zojuist naar $62.700, de hoogste prijs sinds 10 mei.

Ook veel altcoins volgen omhoog. Waar ze nog vanochtend behoorlijk rood kleurden, staan ze enkele uren later alweer in het groen. Zo snel kan dat af en toe gaan in cryptoland.

Toncoin (TON) neemt de leiding en staat vandaag meer dan 7% in de plus. Munten als pendle (PENDLE) en immutablex (IMX) staan echter alsnog meer dan 6% in de min.

Bitcoin whales ontwaken na 10 jaar

De laatste tijd rapporteerden we regelmatig over oude bitcoin whales die ontwaken. Dat was gisteren wederom het geval, meldt Lookonchain.

Twee wallets die meer dan 10 jaar geen activiteit toonden verplaatsten gisteren plotseling samen 1.000 BTC ter waarde van $61,7 miljoen.

De BTC werden in september 2023 gekocht voor slechts $124. Mochten deze bitcoins verkocht worden, dan maken de whales bijna 50.000% winst.

Bitcoin komt groen het weekend uit, AI-crypto stijgen als raketten

Bitcoin komt groen het weekend uit, AI-crypto stijgen als rakettenBitcoin komt groen het weekend uit, AI-crypto stijgen als raketten

Nog een beursgenoteerd bedrijf koopt bitcoin

MetaPlanet volgt in de voetsporen van MicroStrategy en houdt voortaan bitcoin vast als ‘reserve-asset’.

Hiermee wil het Japanse beursgenoteerde bedrijf zich indekken tegen de economische situatie in het Oost-Aziatische land:

“MetaPlanet heeft bitcoin gekozen als zijn strategisch reserve-asset. Deze beslissing is een rechtstreekse reactie op de voortdurende economische problemen in Japan, zoals hoge staatsschulden, langdurige perioden van negatieve reële rente en de daarmee samenhangende zwakke yen.”

MetaPlanet kocht in april 117,7 BTC ter waarde van $7,3 miljoen.

Sinds 2023 wekelijks €25 aan shiba inu kopen: dit is het resultaat

Sinds 2023 wekelijks €25 aan shiba inu kopen: dit is het resultaatSinds 2023 wekelijks €25 aan shiba inu kopen: dit is het resultaat

Overheid VS gaat achter Tether aan, waarschuwt Ripple CEO

Volgens Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), is het “duidelijk” dat de Amerikaanse overheid het gemunt heeft op Tether (USDT), de enorme stablecoin uitgever.

Garlinghouse zegt dat Tether een cruciale rol speelt in de crypto-industrie en dat het interessant zal zijn om te zien hoe dit uitspeelt.

Hij vreest dat dit tot een “black swan” evenement kan leiden in de cryptowereld. Dat is een onvoorspelbare gebeurtenis die vaak ernstige gevolgen kan hebben.

Ripple zit zelfs nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse overheid en is van plan een eigen stablecoin te lanceren.


Post Views: 167

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment