Bitcoin prijs op de rand van een nieuw record: ETF-uitstroom neemt af

Louise de Graaf


De crypto wereld houdt haar adem in als het gaat om de recente ontwikkelingen rond bitcoin (BTC). Met de afnemende uitstroom uit onder meer de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF, lijkt bitcoin opnieuw op de drempel van een nieuw prijsrecord te staan. Experts en investeerders kijken reikhalzend uit naar wat de komende week zal brengen, aangezien de voortekenen wijzen op een mogelijke kentering in het negatieve momentum van de BTC koers. Is de correctie ten einde?


Cryptowinst Nederlanders valt tegen, buurlanden doen het beter

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Grayscale en de impact op BTC

Recente data van het in het investeringsbedrijf Farside toont aan dat de GBTC ETF van Grayscale op 22 maart slechts $170 miljoen verloor. Deze ontwikkeling komt na een periode waarin Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s onder grote druk stonden, resulterend in vijf opeenvolgende dagen van netto uitstroom in beheerd vermogen.

De afname in uitstroom kan een teken zijn van een kanteling. Het kan suggereren dat de correctie van de BTC koers zijn einde nadert. Dit zou de tegelijkertijd de neerwaartse druk op de ETF-trends weer kunnen verminderen, wat ruimte biedt voor een positieve omslag in het sentiment rond BTC.

Analisten en marktvolgers zoals Alistair Milne suggereren dat het ergste van de recente verkoopgolf mogelijk achter de rug is. De consolidatie kan mogelijk doorloopen tot aan de halving van bitcoin in april, maar hierna wordt er een periode van meer volatiliteit verwacht en van kansen op herstel richting nieuwe hoogtepunten.

GBTC’s uitdagingen en toekomst

Hoewel de ETF-uitstroom voor sommigen als een doorn in het oog wordt gezien vanwege de impact op de bitcoinmarkt, is er ook erkenning voor het succes van spot Bitcoin-ETF’s als geheel. Deze hebben sinds hun introductie een cumulatieve instroom bereikt van $12,15 miljard, wat ze tot de meest succesvolle ETF-lancering in de geschiedenis maakt.

Deze ETF’s hebben er dan ook voor een groot deel voor gezorgd dat BTC niet lang geleden tot ruim boven de $70.000 schoot. Mocht de instroom van de ETF’s weer op gang komen is het dus niet gek om te verwachten dat de koers van de koning der crypto weer omhoog zal bewegen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment