Bitcoin onverstoord boven $70.000, cruciale inflatiecijfers op komst

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag weinig van zich laten horen. Desalniettemin houdt de koers zich erg sterk boven de $70.000. Ondanks een gefaalde uitbraak is bitcoin op weg om zijn hoogste wekelijkse sluiting ooit neer te gaan zetten. Vandaag zou zomaar eens volatiel kunnen worden, met de publicatie van de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Bitcoin koers stabiel

Gisteren vroeg in de ochtend schoot de prijs van bitcoin weer boven de magische grens van $70.000, waar het zich tot op heden standhoudt. In de middag heeft bitcoin nog wel zijn stinkende best gedaan zich te distantiëren van dit prijslevel. Een forse stijging bracht de prijs tot een piek van zo’n $71.600. Al snel daalde de prijs echter weer tot onder de $71.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Naast de hoogste wekelijkse sluiting ooit kan bitcoin op nog een andere manier geschiedenis schrijven. Op de maandelijkse grafiek is bitcoin namelijk op weg om zijn 7e achtereenvolgende groene maand neer te zetten. Nog nooit eerder heeft bitcoin zo’n indrukwekkende streak gehad. BTC heeft zelfs nog veel ruimte om te dalen wat dat betreft. Om de maand in de plus te eindigen, is een prijs van boven de $61.100 vereist.

Mocht de week afgesloten kunnen worden boven de $69.400, de piek van de vorige bullmarkt, zou dit een enorm bullish teken zijn.

Mocht bitcoin onderuit gaan, zou de zone rond $69.000 steun kunnen bieden. Indien dit prijslevel verloren raakt, ligt een verdere daling tot zo’n $67.000 in het verschiet. Op de weg omhoog ligt rond $71.000 de laatste weerstand vóór de all-time high van ongeveer $73.800.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 70.444 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.373. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,54% in de plus.

Cryptomarkt in het groen, BNB en dogecoin springen erbovenuit

De gehele top 10 cryptomunten kleurt vandaag in het groen, op avalanche (AVAX) na. Avalanche heeft 0,74% van zijn waarde ingeleverd de afgelopen dag.

De meeste grote altcoins hebben een nipte stijging doorgemaakt. Zo staat ethereum (ETH) 0,57% hoger dan gisteren, is solana (SOL) met 0,35% gestegen, ripple (XRP) met 0,29% en cardano (ADA) met 0,16%.

BNB (BNB) en dogecoin (DOGE) zijn de grote winnaars van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 3,67% en 9,10%.

Bitcoin vandaag: kern PCE prijsindex

Vandaag zal het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis de kern persoonlijke consumptieve bestedingen prijsindex, ook wel ‘personal consumption expenditures (PCE)’ genoemd, uit de Verenigde Staten naar buiten brengen.

De index meet de prijswijzigingen van goederen en diensten die worden geconsumeerd door huishoudens en wordt gezien als een meer accurate reflectie van de consumentenuitgaven dan de welbekende consumentenprijsindex (CPI). Het kernaspect houdt in dat voedsel- en energieprijzen worden uitgesloten.

Er wordt een maandelijkse stijging van 0,3% verwacht, terwijl deze de vorige keer uitkwam op 0,4%. Op jaarbasis ligt de verwachting op een stijging van 2,8%, net als de vorige maand.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment