Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht

Louise de Graaf


Analisten van vermogensbeheerder Bernstein voorspellen dat Bitcoin beursfondsen (ETF’s) in het derde of vierde kwartaal van 2024 goedgekeurd zullen worden bij grote makelaarshuizen en private bankplatforms. Deze ontwikkeling zou een belangrijke stap zijn in de institutionele adoptie van bitcoin (BTC). Ondanks de vraagtekens die sommigen bij de huidige ETF-handel plaatsen, herhalen de analisten hun prijsdoel van $200.000 voor bitcoin tegen het einde van 2025.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Kritiek op Bitcoin ETF handel weerlegd

Critici van Bitcoin ETF-handel wijzen erop dat de vroege investeringen in de bitcoin fondsen voornamelijk gedreven worden door retailbeleggers, terwijl institutionele betrokkenheid beperkt blijft tot “basishandel”. Hierbij kopen beleggers spot bitcoin en verkopen ze tegelijkertijd bitcoin futures om een risicovrije arbitragemogelijkheid te benutten.

Echter, Bernstein analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra stellen dat deze basishandel als een soort “Paard van Troje” fungeert en dat de institutionele beleggers overwegen netto longposities te nemen in de bitcoin ETF’s. Naarmate ze de ETF’s onderdeel maken van hun strategieën, worden ze ook comfortabeler met de verbeterende ETF-liquiditeit, aldus de analisten.

“We geloven dat de ‘basishandel’ vooral gedreven wordt door hedgefondsen ~ 36% van de institutionele allocatie. Echter, op basis van onze gesprekken met beleggers die de Bitcoin ETF’s uitproberen, is de volgende stap na de basishandel het evalueren van ‘long’ posities,”

Bedrijven omarmen bitcoin als reserve-activa

Een andere factor die de adoptie van bitcoin versnelt, is de toenemende acceptatie van bitcoin als reserve-activa op de balans van bedrijven. Nieuwe boekhoudkundige richtlijnen van de Financial Accounting Standards Board (FASB) in de Verenigde Staten maken het voor bedrijven eenvoudiger om bitcoin aan te houden op hun balans. Analisten verwachten dat de vraag naar BTC van bedrijven in 2024 toeneemt, waarbij MicroStrategy en bitcoin miners als voorlopers worden gezien.

Een voorbeeld hiervan is Block, voorheen bekend als Square, dat onlangs aankondigde de komende 12 maanden maandelijks BTC te zullen kopen ter waarde van de aan bitcoin gelinkte brutowinst.

Ondanks de huidige uitstroom uit spot Bitcoin ETFs, verwachten de Bernstein-analisten dat de netto-instroom weer zal versnellen. De institutionele adoptie van bitcoin lijkt in een stroomversnelling te raken, mede dankzij de basishandel en gunstige regelgeving. Bernstein handhaaft dan ook het koersdoel van $200.000 voor bitcoin tegen het einde van 2025.


Post Views: 2.043

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment