Bitcoin leidt tot banenexplosie in de crypto-sector

Louise de Graaf


Terwijl bitcoin (BTC) zich weer in de buurt van recordhoogtes beweegt, zorgt de indrukwekkende rally van 54% dit jaar voor een opmerkelijke groei in het aantal banen binnen de crypto-markt. Grote namen en nieuwkomers in de cryptosector, waaronder Coinbase, Kraken, Binance, Gemini, en zelfs traditionele financiële giganten zoals Fidelity, staan aan de vooravond van een wervingsgolf. De interesse in crypto lijkt weer helemaal terug van weggeweest.


Youtuber met 3,6 miljoen volgers verliest al zijn spaargeld na ‘domme fout’

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nieuwe kansen door bitcoin

Gespecialiseerde vacaturesites melden een significante toename van het aantal crypto-gerelateerde vacatures, een duidelijk teken van de bloeiende vraag naar professionals binnen de sector met meer dan 8.400 vacatures tussen januari en maart dit jaar.. Bedrijven zoals Chainlink Labs, Ledger en Animoca Brands zijn op zoek naar talent in diverse functies, variërend van marketing tot engineering en contentcreatie.

Alex Ramzhev, een specialist in talentacquisitie bij BeInCrypto, merkt op dat “het tij aan het keren is” met sterke groeivooruitzichten voor de industrie. Dit optimisme is nauw verbonden met de algehele gezondheid van de cryptomarkt. De toenemende handelsvolumes en de waardering van bedrijfsaandelen zoals die van Coinbase, die een hoogtepunt van $276 bereikte, spelen hierin een belangrijke rol.

Coinbase gaf al aan in een interview met CNBC vorige maand dat het van plan is het personeelsbestand in 2024 aardig uit te breiden.

Traditionele financiële wereld duikt in crypto

Naast echte crypto-bedrijven tonen traditionele financiële instellingen zoals Fidelity en BlackRock ook een verhoogde interesse in het crypto-domein. Dergelijke instellingen zijn ook steeds meer op zoek naar crypto-talent. Dat komt uiteraard ook omdat zowel BlackRock als Fidelity eerder dit jaar hun eigen bitcoin spot ETF’s op de markt brachten, maar hier blijft het mogelijk niet bij.

Ondanks eerdere ontslagen tijdens de heftige bearmarkt, plannen bedrijven nu voorzichtig maar optimistisch uitbreidingen van hun personeelsbestand. In lijn met de groeitrajecten van de markt die op dit moment ronduit positief te noemen zijn.

Terwijl bedrijven zich voorbereiden op verdere groei, wordt de crypto-sector steeds meer erkend als een belangrijke speler in de bredere economie. De aanhoudende uitbreiding van de arbeidsmarkt binnen crypto is hiervoor een onmiskenbaar signaal.


Post Views: 51Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment