Bitcoin koers vindt rust op $69.000 na bewogen week, markt wacht af

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) lijkt dit weekend volledig tot rust te komen. Na een tumultueuze week zit er momenteel maar weinig beweging in de bitcoin koers. Desalniettemin bevindt deze zich rond een belangrijk level. Mocht bitcoin hier stand weten te houden, kunnen we ons gaan opmaken voor een veelbelovende nieuwe week.

Volatiel week voor BTC

Bitcoin’s prijsvolatiliteit staat, zoals we gewend zijn, op een laag pitje gedurende het weekend. Na een week van hevige schommelingen lijkt de adempauze van het moment bovendien goed uit te komen.

Bitcoin heeft zijn rust gevonden rond een prijs van $69.000. Rond dit prijslevel lijkt de koers zich weer op te laden voor de volgende week. Mocht de huidige week hier afgesloten worden, zou het een stijging van meer dan 4% betekenen.

De week werd namelijk vlak boven de $66.000 ingeluid. Op maandagavond schoot de koers van bitcoin als een raket de lucht in dankzij positief nieuws omtrent ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Vanwege politieke druk zou de SEC haar mening hebben herzien, en de kans op goedkeuring werd door analisten opeens geschat op 75% in plaats van de eerdere 25%. Het sentiment op de cryptomarkt kreeg een flinke boost, en de bitcoin koers profiteerde met een stijging tot bijna $72.000.

De daaropvolgende dagen stabiliseerde bitcoin rond de $70.000. Op donderdag maakte de koers echter een flinke uitglijder tot grofweg $67.000. Zelfs de historische goedkeuring van de ethereum beursfondsen die avond kon de koers geen opkikker geven.

Op vrijdag schoot de koers alsnog de lucht in, tot het huidige niveau van $69.000. Indien het positieve momentum meegenomen kan worden naar volgende week, is het psychologische level van $70.000 belangrijk om te veroveren. Hierboven zijn alle ogen gericht op de piek van vorige week van vlak onder de $72.000. Mocht bitcoin een koersdaling tegemoet zien, is het zaak om niet onder de $66.000 terecht te komen.

Bitcoin koers CoinMarketCapBitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen week. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 69.100 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.779 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,71% in de pllus.

PEPE steelt de show

Met de week die weer op zijn einde loopt, bekijken we welke cryptomunten de afgelopen week tot de voorgrond van de markt zijn getreden. Talloze altcoins hebben geschitterd met stijgingen van tientallen procenten. De op ethereum gebaseerde memecoin pepe (PEPE) spant de kroon met een stijging van bijna 60%, grotendeels te danken aan de goedkeuring van ethereum spot ETF’s.

Uniswap (UNI)  staat op een tweede plek met een stijging van 42%, gevolgd door lido dao (LDO) dat 40% in waarde is toegenomen.

Niet alle cryptomunten hebben een groene week beleefd. De lijst aan dalers is significant, met arweave (AR) aan top dankzij een 15% koersdaling.

Aankomende donderdag en vrijdag belangrijk voor bitcoin

Volgende week zullen op donderdag en vrijdag belangrijke economische data naar buiten worden gebracht vanuit de Verenigde Staten, die invloed kunnen hebben op de bitcoin koers.

Op donderdag zal een nieuwe schatting worden gedeeld van de groei van de Amerikaanse economie voor het tweede kwartaal van dit jaar. Een dag later wordt de PCE Price Index naar buiten gebracht, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Beter dan verwachte resultaten kunnen de bitcoin koers een grote boost geven. Logischerwijs kunnen teleurstellingen ook de koers omlaag drukken.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 195

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment