Bitcoin koers op $40.000, belangrijke inflatiecijfers op komst vandaag

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) begeeft zich al enkele dagen rond de 40.000 dollar, en ook nu is het weer raak. De afgelopen dag heeft de koers geconsolideerd rond dit psychologische level, tussen twee belangrijke prijslevels in. Wellicht dat we vandaag wat volatiliteit voorgeschoteld krijgen, aangezien de publicatie van belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten op de agenda staat.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers zet consolidatie voort

De bitcoin koers zit al sinds woensdag vastgeklampt rond de 40.000 dollar. De afgelopen 24 uur heeft bitcoin enkele pogingen gewaagd om afstand te nemen van dit prijslevel, maar zonder succes.

Gisteren rond het middaguur begon de koers plotseling met stijgen. Zoals wel vaker de afgelopen dagen bracht het weerstandsniveau tussen grofweg 40.200 en 40.700 dollar roet in het eten. De koers kwam namelijk niet verder dan 40.250 dollar.

Vervolgens werd een neerwaartse trend ingeluid. Bij het aanbreken van de avond werd een dieptepunt bereikt van net onder de 39.600 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCapBitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Tussen de 39.600 en 39.400 ligt een steunniveau dat de afgelopen tijd meerdere malen redding heeft geboden voor bitcoin. Dit is tevens de laatste halte die een verdere daling richting de eerdere low van vlak boven de 38.500 dollar moet voorkomen.

Met de consolidatiefase waarin de koers zich bevindt, is het wachten op een grote uitbraak. Als de koers de eerder genoemde weerstandszone weet te overstijgen, komt het volgende belangrijke niveau rond de 41.700 dollar in zicht.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 40.135 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 37.034. BTC staat 0,53% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Grote crypto’s nipt in het groen

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de grote cryptomunten stuk voor stuk nipt hoger staan dan 24 uur geleden.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 0,30% gestegen, solana (SOL) met 0,54%, ripple (XRP) met 0,76% en cardano (ADA) met 0,61%. Build ‘n build (BNB) is de hardste stijger, en staat 1,80% in de plus.


Crypto update: Bitcoin zakt verder weg, maar 1 altcoin maakt golven

  • icon-marktupdatesicon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin vandaag: kern PCE prijsindex

Vandaag zijn alle ogen gericht op de publicatie van de maandelijkse kern persoonlijke consumptieve bestedingen prijsindex, ook wel ‘Personal Consumption Expenditures (PCE)’ genoemd, uit de VS.

Het is een belangrijke inflatie-indicator voor de Amerikaanse centrale bank. Het omvat een uitgebreider scala aan goederen en diensten dan de welbekende consumentenprijsindex (CPI). Het kernaspect houdt in dat voedsel-en energieprijzen worden uitgesloten.

Er wordt een waarde van 3,0% verwacht. Dit zou een afname van 0,2 procentpunt betekenen in vergelijking met de maand november.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 138,53 DOGE of 23,02 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment