Bitcoin koers keldert onder $63.000, altcoinmarkt in vrije val

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers kleurt weer diep in het rood, wat de laatste tijd een gewoonte lijkt te worden. Na een rustig weekend heeft bitcoin gisteravond zijn neerwaartse trend van de afgelopen weken nieuw leven ingeblazen. Terwijl de bitcoin koers tot zijn laagste prijs in bijna zes weken is gedaald, lijdt de rest van de markt nog veel grotere verliezen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

BTC koers duikt onder $63.000

Zoals gewoonlijk heeft bitcoin zich weinig verroerd gedurende het weekend. Nadat de bitcoin koers op vrijdag tot een nieuw dieptepunt van enkele honderden dollars boven de $63.000 was gedaald, zat bitcoin op zaterdag en zondag vastgeklampt in een nauw bereik vlak boven de $64.000.

Gisteren laat in de avond kwam er echter plotseling beweging in de bitcoin koers. Vanaf 22:00 uur zakte bitcoin steeds verder weg, wat een zuur einde tot de week heeft opgeleverd. Bitcoin heeft de afgelopen week afgesloten op een prijs van zo’n $63.200, waarmee het iets meer dan 5% heeft ingeleverd in 7 dagen tijd.

Gedurende de nacht heeft bitcoin genadeloze klappen uitgedeeld gekregen. De eerdere low van vlak boven de $63.000 werd in het holst van de nacht verbroken. Bitcoin lijkt nu op weg te zijn naar zijn essentiële steunzone van rond de $60.000.

Bitcoin koers CoinMarketCapBitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Al een tijdje vreest men voor een bloedbad dat de koers richting de $60.000 brengt, maar met de dag lijkt de kans hierop toe te nemen. Het is cruciaal dat de koers hier standhoudt, aangezien het de onderkant van de consolidatierange markeert waar bitcoin al sinds maart in verkeert.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.585 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.388. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,91% in de min.

Altcoins bloeden hard, solana daalt 8%

Zoals gezegd hebben altcoins flink te lijden onder bitcoins’s koersval. Terwijl bitcoin het al opvallend zwaar heeft momenteel, staan de meeste altcoins nog dieper in de min.

De dalingen lopen uiteen tot maximaal 15% binnen de top 100 cryptomunten. Het merendeel hikt tegen een daling van 10% aan of overtreft dit, wat een duidelijk beeld schetst van het bloedbad dat momenteel gaande is.

De tien grootste cryptomunten kleuren stuk voor stuk diep in het rood, met een gemiddelde daling van iets minder dan 5%. Solana (SOL) is met een daling van bijna 8% de grootste verliezer van de lijst.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 4,12% gedaald, ripple (XRP) met 3,69%, dogecoin (DOGE) met 4,89% en cardano (ADA) met 4,50%.

De totale crypto-marktkapitalisatie is de afgelopen dag met 3,38% onderuit gegaan, en komt momenteel uit op $2,39 biljoen.

Bitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveus

Bitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveusBitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveus

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment