Bitcoin koers begint krachtig aan nieuwe week, markt hoopvol

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft zich het afgelopen weekend weinig verroerd, waardoor de week dik in plus is afgesloten. De wekelijkse candle biedt enorm veel perspectief voor een verdere opwaartse beweging, en dat is precies waar bitcoin de afgelopen uren al mee begonnen is.

BTC koers veert op

Zoals gewoonlijk was er het afgelopen weekend weinig actie te zien in de koersgrafiek van bitcoin. Inmiddels is dit echter wel weer anders. Na een daling tot nipt onder de $66.000 is de koers in rap tempo weer opgeveerd tot boven de $67.000.

Gisteravond zakte de bitcoin koers langzaam maar zeker weg. Vlak voor middernacht werd een dieptepunt bereikt van zo’n $65.800. Na heel wat uurtjes vlak boven de $66.000 te hebben bewogen, werd in het holst van de nacht weer de weg omhoog gevonden. Vanochtend vroeg werd na een grote koerssprong weer de $67.000 gepasseerd, wat veel altcoins een boost heeft gegeven.

Ondanks de lichte daling vlak voor middernacht werd de week met een stijging van bijna 8% afgesloten, op een prijs van ongeveer $66.200. Bitcoin heeft hiermee een zogenoemde ‘bullish engulfing candle’ neergezet, wat betekent dat de groene candle groter is dan de eerdere rode candle. Dit patroon is een sterk signaal dat het marktsentiment is omgeslagen van negatief naar positief.

Indien BTC zijn stijgende trend voort weet te zetten, ligt rond de $68.000 de volgende sterke weerstand alvorens het psychologische level van $70.000 weer opgezocht kan worden. Bij een mogelijke uitglijder is het zaak om boven de zone rond de $66.000 stand te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.120 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.629. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,02% in de plus.

Cryptomarkt nipt in het rood

Bitcoin’s koerssprong tot voorbij de $67.000 heeft tegelijkertijd altcoins een mooie opleving gebracht. Desalniettemin kleuren de meeste altcoins nog nipt in het rood.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan trekt solana (SOL) de meeste aandacht met een stijging van 1,42%. Ook ethereum (ETH) kleurt groen, dankzij een minimale stijging van 0,15%.

De rest is allemaal onderuit gegaan. Uitsluitend ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) hebben meer dan 1% ingeleverd; XRP is met 1,17% gedaald en dogecoin met 2,05%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment