Bitcoin halving heeft grote impact, zo bereidden miners zich voor

Louise de Graaf


Na de bitcoin (BTC) halving was het afwachten hoe de bitcoin miners zich staande zouden houden. Nu de resultaten van het eerste kwartaal van dit jaar worden gepubliceerd, komt het voorspellen tot een einde.

Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst

Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komstBitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst

Bitcoin miners voorbereid met extra investeringen

Voorafgaande aan de recentelijke bitcoin halving hebben veel bitcoin miners gezorgd voor uitbreiding en verbetering van hun mining hardware. Om deze investeringen mogelijk te maken was veel geld nodig. Hiervoor besloten miners meestal een deel van hun bitcoins te verkopen. Sommige miners kozen er echter ook voor om meer kapitaal op te halen op de beurzen door extra aandelen van het bedrijf te verkopen.

Uit een analyse van financiële opbrengsten, uitgevoerd door Blocksbridge Consulting, bleek dat tien van de twaalf beursgenoteerde mining bedrijven gezamenlijk 2 miljard dollar wisten op te halen. Dezelfde groep bedrijven haalden in het laatste kwartaal van vorig jaar ook al gezamenlijk een bedrag op van 1,25 miljard dollar. 

De drie mining bedrijven met het meest opgehaalde kapitaal waren Marathon Digital, CleanSpark en Riot Platforms. Samen waren zij verantwoordelijk voor 73 procent van al het opgehaalde kapitaal in het afgelopen kwartaal. Aan het einde van dat kwartaal bezaten de drie 1,33 miljard dollar in fiat geld en ruim 32.200 BTC. De totale waarde van deze hoeveelheid bitcoins is op dit moment meer dan 2,2 miljard dollar.

Volgens het onderzoeksbureau zal het tweede kwartaal een lager financieringsniveau laten zien. Op 15 mei was er nog slechts 500 miljoen dollar geïnvesteerd, waarmee een duidelijke daling te zien zal zijn ten opzichte van de eerdere kwartalen.

Resultaten halen verwachtingen niet

De bitcoin mining bedrijven hebben deze wijze van financiering vaker gebruikt. Op deze manier kunnen zijn extra investeringen doen in hun infrastructuur, operationele kosten en technologische updates. Voorafgaand aan de bitcoin halving was het een logische stap voor de bedrijven om extra financiële middelen tot hun beschikking te krijgen.

De resultaten van de eerste drie maanden van het jaar waren voor de bitcoin miners erg verschillend. De prijs van bitcoin steeg, de beloning voor het minen halveerde en de kosten voor het minen stegen ook. Riot Platfoms noteerde een totale netto opbrengst van 211,8 miljoen dollar. Ten opzichte van hun financiële resultaat vorig jaar is dit een stijging van 1.000%. Ondanks dat het bedrijf niet de voorspelde resultaten van analisten behaalde, waren de uiteindelijke cijfers toch erg goed.

Het bedrijf Core Scientific noteerde een winst van 179,3 miljoen dollar in het eerste kwartaal. Marathon Digital behaalde uiteindelijk ook niet de resultaten die waren voorspeld door de analisten. Het slechte weer en de falende hardware zouden volgens het bedrijf de boosdoener zijn. Een totale winst van 165,2 miljoen dollar kon uiteindelijk worden genoteerd in de boeken.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment