Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld

Louise de Graaf


Naar verwachting vindt rond 23 april de eerstvolgende bitcoin halving plaats. Veel analisten verwachten dat dit uiteindelijk positief zal zijn voor de bitcoin koers, maar voor miners zou het eerst een zware beproeving worden. Eén van de grootste beursgenoteerde bitcoin miners ter wereld, Core Scientific, wil hier juist van profiteren.


Crypto belasting: wat zijn de Europese belastingparadijzen in 2024?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Core Scientific niet meer failliet

Eind 2022 ging Core Scientific failliet door de barre omstandigheden van toen. Maar het wist een herstructurering te verzorgen, en begin dit jaar wist het dit faillissement succesvol achter zich laten. Sindsdien staan ook de aandelen weer op de beurs.

De miner heeft in 2023 meer bitcoins gedolven dan welk ander beursgenoteerd bedrijf dan ook. Voor de productiecapaciteit gold in die periode hetzelfde – zelfs terwijl het nog bezig was met de herstructurering.

Maar de concurrentie zit ook niet stil. Zo heeft Marathon Digital zijn capaciteit stevig uit weten te breiden. Volgens de Hashrate Index heeft Marathon nu een capaciteit van 24.700 petahash per seconde (PH/s), terwijl dit voor Core Scientific 16.900 PH/s is. Marathon wil binnen twee jaar zijn capaciteit verdubbelen, verklaarde het eind vorig jaar in een aankondiging voor één van zijn uitbreidingen.

Bitcoin halving kans voor uitbreidingen

Deze inhaalslag is reden voor Core Scientific om extra zeil bij te zetten. In een interview met Blockworks verklaarde CEO Adam Sullivan dat het bedrijf met een hyperfocus werkt aan het verminderen van zijn schulden.

Ook wil het de Bitcoin halving gebruiken om grootschalig uit te breiden. Het verwacht namelijk dat veel concurrenten moeite zullen hebben om het hoofd boven water te houden, net als veel marktanalisten. Na de halving zal de beloning voor het minen van een block op de Bitcoin blockchain dalen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Core Scientific hoopt dat het de ASIC-mininghardware voor een bodemprijs over kan nemen van miners die het zwaar zullen hebben. Blockworks constateert dat de miner één van de laagste productiekosten heeft. Volgens analisten is het daardoor goed gepositioneerd voor de halving.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment