Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers vandaag

Louise de Graaf


Na de heftige dalingen van afgelopen week en de schommelingen van begin deze week, lijkt langzamerhand de rust terug te keren op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) en veel andere grote cryptomunten tonen vooralsnog weinig herstel van de recente crash. Dit is mogelijk slechts de stilte voor de storm.

14-jaar oude bitcoin wallet ontwaakt plotseling en verstuurt miljoenen

14-jaar oude bitcoin wallet ontwaakt plotseling en verstuurt miljoenen14-jaar oude bitcoin wallet ontwaakt plotseling en verstuurt miljoenen

Bitcoin faalt uitbraak omhoog

De bitcoin koers steeg gisterochtend nog kort boven $59.000 uit, de hoogste prijs in een week.

Het lukte bitcoin echter niet om hier stand te houden en viel tegen gisteravond terug naar $57.500, waar de koers voorlopig steun heeft gevonden.

Hoewel de koers afgelopen nacht nog een dipje maakte naar $57.000, probeert bitcoin vanochtend de $58.000 te heroveren, maar lijkt hier weerstand tegen te ondervinden.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $58.900 en staat daarmee vandaag 2,1% in het rood.

bitcoin koers 1107bitcoin koers 1107

Volatiliteit verwacht met CPI vandaag

Houd er rekening mee dat de markt mogelijk nog zeer volatiel vandaag kan worden. Om 14:30 Nederlandse tijd wordt vandaag de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd.

Deze inflatiecijfers kunnen allesbepalend zijn voor het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. De cijfers kunnen een heftige reactie op de markt veroorzaken als ze sterk van de verwachtingen afwijken.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Wat zeggen analisten over de bitcoin koers?

Bitcoin is sinds de all-time high uit maart al met 22% gedaald. Dat is een daling van 0,2% per dag over 119 dagen, meldt analist Caleb Franzen.

Desondanks toont hij aan dat, hoewel het ver van ideaal is, het nog allemaal wel meevalt en de daling relatief mild was in het grote geheel

Analysebedrijf Santiment meldt dat het aantal bitcoin whales en sharks, de grote beleggers, toeneemt.

Terwijl kleinere handelaren verkopen tijdens de dip, slaan de grote jongens juist in. Volgens Santiment moet dit enige vertrouwen geven in de toekomst van de koers.

Voor de korte termijn zijn veel analisten echter bezorgd. Zo schrijft analist Bluntz dat het hem niet bevalt dat bitcoin na de uitbraak van gisteren weer terug is gevallen in hetzelfde bereik.

Dat is volgens de analist nooit een goed teken en kan de koers terugsturen naar de recente dieptepunten.

Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm

Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarmDuitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm

Crypto top 100: Stacks hardste stijger, Flare hardste daler

Ook veel grote altcoins lijken momenteel vast te zitten in hun bereik en tonen relatief weinig beweging of mislukte uitbraken.

Ethereum (ETH) is weer terug rond $3.100 en staat daarmee 0,5% in het rood vandaag. Solana (SOL) zakt echter met 2,3% naar $142,42 en toncoin (TON) met 3,4% naar $7,17 en zijn de hardste dalers in de top 10 vandaag.

In de top 100 zakt render (RNDR) vandaag samen met flare (FLR) het hardst. RNDR daalt met 7,4% naar $6,36. FLR daalt met 8,6% naar $0,0186.

Daartegenover stijgt lido (LDO) met 4,8% naar $1,64 en stacks (STX) met 7% naar $1,59.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met crypto en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment