Bitcoin ETF’s blijven bloeden en ervaren voor 4e dag op rij uitstroom

Louise de Graaf


De nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) beleven hun slechtste week ooit.

De Amerikaanse beursfondsen zagen voor de vierde dag op rij kapitaal wegstromen en de markt vraagt zich inmiddels af wanneer dit eindelijk stopt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s ervaren uitstroom voor vierde dag op rij

Gisteren op 21 maart ervaarden de bitcoin-ETF’s een netto uitstroom van $94 miljoen. Dat is gelukkig een stuk lager dan de uitstroom van de dagen daarvoor.

Op 18 maart bedroeg de uitstroom $154,3 miljoen, op 19 maart bereikte de uitstroom een record van $362,2 miljoen en op 20 maart zagen de fondsen een netto uitstroom van $261,5 miljoen.

Met de $94 miljoen van 21 maart erbij komt de totale netto uitstroom deze week al op $872 miljoen uit.

De $94 miljoen is wel een duidelijke afname op de bedragen in de dagen ervoor. Dat komt voornamelijk omdat de instroom naar het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) weer wat toenam, namelijk van $49,3 miljoen naar $233,4 miljoen.

De uitstroom bij Grayscale, de verantwoordelijke voor deze leegloop, bleef echter hoog. Deze uitstroom kwam gisteren op $358,8 miljoen uit.

Bloomberg expert denkt dat het “ergste voorbij is”

Ook Eric Balchunas, de bekende ETF-expert van Bloomberg, is verrast over deze leegloop. Hij zegt dat hij verwacht had dat het ergste al lang voorbij zou zijn geweest. Hij vraagt zich af wie nu nog vertrekt die niet in de afgelopen twee maanden gemotiveerd genoeg was om dit te doen.

Toch zegt de ETF-analist dat hij denkt het ergste inmiddels wel voorbij zal zijn. Hij speculeert dat de hoge uitstroom deze week het gevolg is van failliete crypto-bedrijven, zoals Genesis.

Hij verwacht daarom dat het tempo van de uitstroom binnenkort weer zal terugkeren naar het niveau van februari, toen het vooral particuliere investeerders waren die uitstapten. Balchunas zei echter ook al in februari dat hij had verwacht dat het “ergste voorbij is”.

Overigens stappen niet al deze investeerders compleet uit. Doordat het Grayscale fonds nu een ETF is, is het een stuk gemakkelijker voor beleggers uit te stappen. Een groot aantal beleggers gebruikt de mogelijkheid om over te stappen naar een van de andere ETF’s. De andere fondsen hanteren namelijk allemaal goedkopere kosten.


Post Views: 120

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment