Bitcoin en ethereum in GTA VI? Geruchten duiken weer op

Louise de Graaf


Al meer dan tien jaar wachten GTA-fans op een opvolger van GTA V. In december 2023 kondigde Rockstar Games aan dat Grand Theft Auto VI volgend jaar in de herfst zal verschijnen, wat wereldwijd veel enthousiasme onder gamers heeft veroorzaakt.

De lange wachttijd en de toenemende nieuwsgierigheid naar wat de game zal bieden hebben verschillende geruchten doen ontstaan. Na de trailer zijn er veel speculaties geweest over het gebruik van cryptovaluta in de game, die afgelopen week opnieuw de kop opstaken. “We got crypto payments in GTA VI before GTA VI” zou menigeen opmerken.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Missies uitvoeren in ruil voor crypto

Er circuleren veel speculaties en geruchten over de aankomende game op sociale media. Terwijl sommige geruchten ondersteund worden door feiten en bewijsmateriaal, lijken andere uit het niets te zijn ontstaan. Een van deze geruchten, die online veel aandacht krijgt, is dat spelers in GTA VI mogelijk betaald zullen worden in (ja, je leest het goed) cryptocurrency voor in-game missies. 

Deze geruchten over de langverwachte videogame en het gebruik van cryptocurrency doen al meer dan een jaar de ronde en zijn nu weer opgedoken.

Afgelopen woensdag deelde een crypto influencer Gordon (vernoemd naar Gordon Gekko uit de film ‘Wall Street’)  een bericht met zijn bijna 500.000 volgers:

 “GTA 6 zal cryptocurrency-betalingen mogelijk maken”, en dat “tot nu toe alleen Bitcoin, Ethereum en USDT zijn bevestigd.”

De tweet – die ook een nep-trailer voor de game bevatte – ging snel viraal en had binnen een paar uur al meer dan 500.000 views. Wanneer X-gebruikers Gordon om zijn bronnen vroegen, antwoordde hij gekscherend dat zijn ‘oom daar werkt’, of zei hij dat eerdere berichten over deze kwestie op dat moment ‘oud’ waren.

Eigen Rockstar cryptomunt? 

Nieuwsplatform Watcher Guru meldde ook dat gamers in GTA VI mogelijk missies kunnen uitvoeren in ruil voor cryptocurrency. Het platform gaat zelfs nog een stapje verder, volgens hen zou Rockstar namelijk een eigen crypto lanceren genaamd $RSTAR.

Ondanks alle speculaties is er momenteel geen manier om de geldigheid van deze geruchten te verifiëren. Noch Rockstar Games, noch het moederbedrijf Take-Two Interactive, heeft plannen bevestigd om cryptocurrency in GTA 6 te integreren. Fans zullen dus moeten wachten op officiële aankondigingen om te zien of deze functie daadwerkelijk zal worden opgenomen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment