Bitcoin en cryptofondsen trekken megabedrag aan in mei

Louise de Graaf


De maand mei bleek uiterst succesvol te zijn geweest voor wereldwijde bitcoin (BTC) en crypto beursproducten. Met vier achtereenvolgende groene weken, gekenmerkt door netto-instromen, zijn de fondsen met maar liefst $2 miljard gegroeid de afgelopen maand. Ook de afgelopen week werd er dus weer een positief resultaat neergezet, al waren de cijfers een stuk teleurstellender dan de twee eerdere weken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$185 miljoen naar crypto-fondsen

Crypto-beursfondsaanbieder Coinshares heeft in een nieuw wekelijkse onderzoeksrapport de laatste resultaten van wereldwijde cryptofondsen uiteengezet. Gisteren werd in het ‘Digital Asset Fund Flows’ rapport geschreven dat wereldwijde crypto-fondsen de afgelopen week $185 miljoen hebben binnengehaald. Dit brengt de totale netto-instroom voor de maand mei op een totaal van maar liefst $2 miljard. Sinds het begin van het jaar hebben de beursproducten nu al een record van meer dan $15 miljard verwelkomt.

Zoals gewoonlijk nam bitcoin het leeuwendeel van de instromen voor zijn rekening. In totaal stroomde er $148 miljoen naar de wereldwijde bitcoin-fondsen.

Ethereum (ETH) fondsen groeiden voor de tweede achtereenvolgende week, mogelijk te wijten aan de eerdere goedkeuring van ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

De afgelopen week haalden ETH-fondsen $33,5 miljoen binnen, net iets minder dan de $35,5 miljoen van een week eerder. Ondanks de twee sterke handelsweken zijn ethereum-fondsen de maand mei nipt in het rood geëindigd, dankzij een uitstroom van $200 miljoen gedurende de eerste 2 weken van mei.

15e groene dag op rij voor bitcoin ETF’s

De Amerikaanse bitcoin spot ETF’s haalden vorige week een totaal van $170,9 miljoen binnen. Iedere dag werd er een nipte instroom gezien, met een gemiddelde van iets meer dan $40 miljoen per dag. Ondanks het feit dat de instromen flink waren gedaald ten opzichte van een week eerder, zijn de in januari op de markt gebrachte fondsen bezig met een indrukwekkende reeks die gisteren is opgelopen tot maar liefst vijftien positieve handelsdagen.

Uit data van Farside Investors blijkt dat de bitcoin ETF’s gisteren weer een overtuigende instroom van $105,1 miljoen hebben gezien. Mochten de fondsen vandaag wederom positief eindigen, wordt het record van 16 positieve handelsdagen op rij van eind januari/begin februari geëvenaard.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment