Bitcoin dalende hashrate hint naar potentiële bodem voor koers

Louise de Graaf


De snelheid waarmee bitcoins (BTC) worden gemined, kan worden gezien als een mogelijke indicatie dat de koers van de grote digitale munt zal gaan stijgen of dalen. Opvallend is namelijk dat deze snelheid nu flink is afgenomen. Zou de bodem van de prijsdaling van bitcoin in zicht zijn?


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto

Bitcoin hashrate

De bitcoin hashrate is een gegeven dat aangeeft hoe snel de digitale munt wordt gemined. Hoe meer miners actief zijn, hoe hoger de totale hashrate wordt. De zogenaamde bitcoin hashrate drawdown is een meetinstrument dat de dips meet in de relatieve computerkracht op het Bitcoin netwerk.

Dit meetinstrument laat nu een waarde zien, die sinds de val van crypto exchange FTX niet meer gezien is. Destijds viel dit samen met de absolute bodem van een lange en sterk dalende markt. De data van CryptoQuant laat zien dat de werkelijk bitcoin hashrate drawdown momenteel staat op -7,6%.

Dit zou mogelijk kunnen duiden op een prijsbodem voor de grootste digitale cryptomunt. Een eventuele bodem van de prijs, wordt daarnaast ook ondersteund door andere meetinstrumenten, zoals de Bitcoin Exchange Reserve, de Miners Positions Index en de Bitcoin Miner Reserve. Allen wijzen ze naar een hele lage verkoopdruk, wat een verdere daling onwaarschijnlijk maakt.

Einde BTC daling in zicht

Meerdere indicatoren wijzen erop dat miners in de laatste weken capituleren. Wat mogelijk een interessant moment zou kunnen zijn om bitcoin te kopen.

Charles Edwards, de oprichter van het crypto hedgefund Capriole, merkt op dat een door zijn bedrijf ontwikkelde indicator een koopsignaal heeft gegeven. De Bitcoin hash ribbon, zoals de indicator genoemd wordt, gaf dit signaal toen de computerkracht steeds verder af nam.

Een hash ribbon meet de gemiddelde hashrate over 60 dagen en over 30 dagen en vergelijkt dit met elkaar. Als de 30 dagen lijn onder de lijn van de 60 dagen duikt, duidt dit op een relatieve afname van computerkracht.

Crypto Ontbijt: Nog een Solana ETF aangevraagd & bitcoin in zwaar weer

Crypto Ontbijt: Nog een Solana ETF aangevraagd & bitcoin in zwaar weerCrypto Ontbijt: Nog een Solana ETF aangevraagd & bitcoin in zwaar weer

Inefficiënte miners zullen moeten stoppen

De markt analist Will Woo is het daar volledig mee eens. Hij voegt daaraan toe dat de zwakke miners eerst gedwongen moeten stoppen, voordat bitcoin tot nieuwe hoogten zal stijgen.

Voor de bitcoin halving in april van dit jaar, waarmee de minersbeloning werd gehalveerd, bracht het financiële diensten bedrijf Cantor Fitzgerald een rapport naar buiten over de uitdagingen waar miners mee te maken zouden gaan krijgen. Het rapport noemde 11 miners op die het risico liepen om te moeten stoppen. Zij zouden na de halving niet meer effectief genoeg zijn voor minen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment