Bitcoin breekt door belangrijke steun & analisten voorspellen verdere daling

Louise de Graaf


Analyses wijzen op een aanhoudende verkoopdruk voor bitcoin(BTC) gedurende 2024. Bitcoin zakte op 4 juli met meer dan 2%, waarbij de belangrijke ondersteuningslijn (200 MA) van $58.000 voor het eerst sinds oktober 2023 werd getest. Markten die consequent onder deze lijn handelen zitten in een neerwaartse trend te zitten. Door daling zakte bitcoin onder zijn 200-daagse MA.

Bitcoin miners vechten voor overleving: hash-prijs historisch laag

Bitcoin miners vechten voor overleving: hash-prijs historisch laagBitcoin miners vechten voor overleving: hash-prijs historisch laag

 “Spotverkoop” verantwoordelijk voor de laatste prijsdaling van BTC

Bitcoin steeg in oktober boven het 200-daagse MA, toen de gemiddelde waarde $28.000 was. De uitbraak opende de weg voor een rally naar recordhoogtes boven $70.000 in maart. Een gebrek aan sentiment en aanhoudende verkopen vanuit de spotmarkten zorgden voor ongunstige omstandigheden voor bitcoin optimisten.

Populaire handelaar Skew merkte op dat bitcoin voor het eerst in 10 maanden zijn 200-daagse MA heeft doorkruist. Hij is van mening dat tot nu toe de verkoop in de spotmarkt de drijvende kracht is achter deze daling. Het 200-daagse MA stond op het moment van schrijven op $58.400; nog steeds iets onder de spotprijs na een kleine opleving op korte termijn.

Dump van $24 miljard onderdrukt BTC prijs

Charles Edwards, oprichter van het Bitcoin- en digitale activa fonds Capriole Investments, zag ondertussen duidelijke factoren die de recente daling beïnvloeden. Volgens Edwards en gegevens van on-chain analyse bedrijf Glassnode, ondervond Bitcoin het hele jaar door aanzienlijke verkoopdruk. Zelfs de in januari gelanceerde Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s konden deze verkoopdruk niet opvangen.

Als je kijkt naar de gegevens van de vier invloedrijkste spelers op Bitcoin, zie je in 2024 een netto-instroom van 24 miljard. Charles refereert hierbij aan de ETF-verstrekkers, de reserve voorraad van miners, de nieuw gemijnde bitcoin en de lange termijn houders. Zij hebben in 2024 voor netto $24 miljard aan bitcoin op de markt gedumpt.

Een andere factor in de prijsschommelingen van bitcoin is de Amerikaanse rentevoet (ook wel bekend als rente over een geleend bedrag). Naarmate de rente daalt, neemt de aantrekkingskracht van riskantere investeringen zoals cryptocurrencies toe. Uit de notulen van de vergadering van de Federal Reserve, bleek echter dat beleidsmakers onder leiding van voorzitter Jerome Powell de rente niet willen verlagen.

Valentin Fournier, een analist van digitale activa bij adviesbureau BRN, denkt dat de opmerkingen van Jerome Powell en de verkoopdruk bitcoin naar $52k zal drijven. Zij zien het wel als een koopkans aangezien verbeterde regelgeving en afkoelende inflatie in de VS nog niet volledig zijn ingeprijsd. Op de langetermijn is dit een positief signaal.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment