Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen

Louise de Graaf


Na een mooie stijging de laatste paar dagen is bitcoin (BTC) niet ver meer verwijderd van de recordprijs in Amerikaanse dollars. Dit record ligt momenteel op 73,738 dollar. Na een flinke stijging bereikte de munt tegenover de dollar dus nog niet het hoogste punt ooit, maar in andere valuta’s was dit wel het geval.

Instituten storten zich op bitcoin en verzamelen 250.000 BTC

Instituten storten zich op bitcoin en verzamelen 250.000 BTCInstituten storten zich op bitcoin en verzamelen 250.000 BTC

Nieuwe records in Azië en Zuid-Amerika

Op 21 mei werd het hoogste punt bereikt sinds zes weken, namelijk 71.650 dollar. Hiermee bereikt de munt in Amerikaanse dollars nog geen nieuw record. Toch zijn er een aantal landen in Azië en Zuid-Amerika die in hun lokale valuta wel een nieuw prijsrecord konden noteren.

Volgens de website CoinMarketCap, die van elke cryptocurrency bijhoudt wat het totale marktkapitaal is, was Japan al vroeg op de dag een record rijker. De koers stond voor hen toen op 11,2 miljoen yen. De yen is in de afgelopen maanden waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sinds januari ligt de waardedaling op ongeveer 10%.

Ook Argentinië was een van de gelukkige op dezelfde dag. Daar behaalde bitcoin een koers van 63,8 miljoen Argentijnse peso’s. Deze piek lag net boven de laatste recordprijs. Ook in Argentinië woedt er een hevige strijd tegen de snel stijgende inflatie. Momenteel ligt het inflatiepercentage daar op een schokkende 290%. Het land heeft al jaren te maken met een dalende waarde van de peso’s, maar dit lijkt nu een flinke vlucht te nemen.

In de Filipijnen was bitcoin ook kort boven haar eerdere recordprijs uit gestegen. Door de spectaculaire stijging wist de koers het eerdere record uit maart van dit jaar te verslaan.

Overige landen bereiken net geen recordprijs

Naast deze landen waren er ook nog een aantal landen waar de prijs van bitcoin op of net onder het al bestaande record uit kwamen. Volgens crypto observeerder Thomas Fahrer gebeurde dit onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Chili, Colombia, Egypte, Israël, Noorwegen. India, Zuid-Korea, Taiwan en Turkije.

Enkele uren ervoor constateerde crypto analist Willy Woo op X al dat er al een maand lang short-posities waren opgebouwd, welke allemaal werden geliquideerd. Volgens Coinglass lag in de afgelopen 24 uur het aantal geliquideerde positie na de prijsstijging op 79.010, met een totale waarde van 345 miljoen dollar. Hiervan was 78,5% shortposities.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment