Bitcoin begint drukke week met hoopvolle stijging boven $69.000

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) beleefde geen beste laatste week van mei, maar de koers komt stijgend het weekend uit.

Kan de eerste week van juni positiever uitpakken voor de koers van de grootste cryptomunt? De markt lijkt hoopvol.

Bitcoin start juni met een hoopvolle stijging

Bitcoin schoot een week geleden nog kort boven $70.000 uit, maar werd daar toen afgewezen en maakte direct een forse duik.

Uiteindelijk vond de koers steun rond $67.500, maar ondanks meerdere pogingen lukte het de afgelopen week niet om vanaf dit niveau te stijgen. Bitcoin bleef telkens terugvallen naar die $67.500.

Afgelopen nacht begon bitcoin aan een nieuwe poging en schoot op het moment van schrijven in een rap tempo voorbij de $69.000.

Om precies te zijn komt de BTC koers uit op $69.158 op Bybit powered by SATOS en €63.737 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 2,1% in de plus.

Wat zeggen de analisten over bitcoin?

Analist Nebraskangooner schrijft dat de vooruitzichten positief blijven zolang bitcoin boven het belangrijke steunniveau blijft. Hij voegt daaraan toe dat als bitcoin boven de pieken uitbreekt, we waarschijnlijk een flinke toename in het volume zullen zien.

Altcoins zien er in zijn ogen momenteel wat zwakjes uit en kunnen dalen zelfs als bitcoin stijgt.

Analist Kaleo zegt dat het tijd is voor bitcoin om een nieuwe poging te nemen, en wel richting die beruchte $100.000.

Wat doen de altcoins?

De meeste altcoins uit de top 100 gedragen zich opvallend rustig. Zo stijgt ethereum (ETH) met slechts 0,2% naar $3.816.

In de top 10 is het vooral toncoin (TON) die beweegt. TON maakte een flinke stijging naar $7, maar zakt nu helemaal terug naar $6,7. Toch staat TON nog 4,6% in de plus vandaag.

In de top 100 vinden we gala (GALA) en pyth network (PYTH) meer dan 5% in de plus staan. De hardste stijger vandaag is kaspa (KAS) die 6,7% in de plus staat.

Aan de rode kant verliest arweave (AR) 4,2% van zijn waarde en beam (BEAM) 5,1%. Synthetix (SNX) dreigt uit de top 100 te vallen met een daling van 7,4%.

Drukke week met macro-economische data in aantocht

Mogelijk wordt het nog een volatiele week op de financiële markten. We krijgen namelijk een grote reeks macro-economische data uit de VS deze week voorgeschoteld. Ook neemt de Europese Centrale Bank een nieuwe rentebeslissing. Klik hier om daarover meer te lezen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment