Biden geeft omstreden veto, cryptogemeenschap reageert woedend

Louise de Graaf


In een recente en controversiële stap heeft de Amerikaanse president Joe Biden een resolutie tegengehouden die de afschaffing van een berucht nieuwe voorstel van de SEC zou betekenen. Deze SAB 121 richtlijn verplicht instellingen die crypto-assets beheren om deze als passiva op hun balans op te nemen, wat veel weerstand heeft opgeroepen binnen de crypto gemeenschap en onder wetgevers. Biden’s beslissing leidde tot onmiddellijke verontwaardiging en werd gezien als een poging om de autoriteit van de SEC te beschermen ten koste van innovatie en financiële vrijheid.

Argentinië en El Salvador gaan samenwerken aan bitcoin-adoptie

Argentinië en El Salvador gaan samenwerken aan bitcoin-adoptieArgentinië en El Salvador gaan samenwerken aan bitcoin-adoptie

Reacties van wetgevers en de crypto-industrie

De Blockchain Association, een belangrijke pleitbezorger voor de cryptosector, uitte haar teleurstelling over Biden’s veto. In een bericht op X (voorheen Twitter) stelden ze erg teleurgesteld te zijn in het besluit van Biden. Dit sentiment werd gedeeld door vele prominente figuren in de industrie, waaronder Cody Carbone van de Digital Chamber, die verklaarde: “This is a slap in the face to innovation and financial freedom.”

Wetgevers in het Huis van Afgevaardigden hadden eerder met een meerderheid gestemd voor de afschaffing van SAB 121, en deze stemming werd gesteund door de Senaat. Pro-crypto senator Cynthia Lummis was bijzonder uitgesproken in haar kritiek. In een verklaring stelde ze dat Biden de kans had gemist om zijn standpunt over crypto-assets te corrigeren. “Congress gaf Biden een uitgelezen kans om zijn standpunt over crypto te corrigeren,” zei Lummis.

Impact op de crypto-markt

De richtlijnen van SAB 121, die sinds april van kracht zijn, hebben geleid tot aanzienlijke bezorgdheid binnen de cryptogemeenschap en bij financiële instellingen. De verplichting om crypto-bezit als passiva te rapporteren, maakt het voor banken minder aantrekkelijk om deze diensten aan te bieden. Dit kan de groei en adoptie van crypto zoals bitcoin (BTC) aanzienlijk belemmeren.

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse uitte ook zijn teleurstelling over Biden’s beslissing en benadrukte dat dit een cruciaal moment is voor de sector. “To say that this is incredibly disappointing from this white house – at an incredibly pivotal time – is an understatement,” schreef Garlinghouse in een post op X.

Hoewel de beslissing van Biden als een tegenslag wordt gezien, blijven voorstanders van crypto vastberaden om te blijven vechten voor gunstiger regelgeving. Senator Lummis benadrukte dat ze niet zal stil zal blijven staan terwijl de administratie probeert de wet teomzeilen. Dit sentiment wordt gedeeld door andere pro-crypto senatoren, zoals Ted Cruz. Ook lijkt het er sterk op dat Trump, de grote concurrent van Biden, een draai naar pro-crypto heeft gemaakt.

De voortdurende steun voor crypto in het Congres suggereert dat er nog steeds hoop is op een gunstiger regelgevingsklimaat in de toekomst. Het is duidelijk dat de discussie over de rol van crypto in de Amerikaanse economie nog lang niet voorbij is, en dat voorstanders zullen blijven strijden voor een omgeving die innovatie en groei bevordert.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment