Bergwerff verduurzaamt met LZV en trein  • TTM.nl

Louise de Graaf


Italiëspecialist Bergwerff Transport Service heeft de afgelopen periode naar eigen zeggen grote stappen gezet om de CO2 reductie te verminderen. Zo is er een LZV-combinatie in gebruik genomen. Óók is er een snelle intermodale connectie met Italië tot stand gekomen.

De nieuwe LZV bestaat uit een 8 meter lange mega B-double link trailer, geleverd door Jumbo-Groenewegen, in combinatie met een bestaande 13.6 m lange megatrailer. De korte LZV-trailer heeft een binnenhoogte van 2,95 meter en een schotelhoogte van 95 cm. Hierdoor kan de LZV-trailer gekoppeld worden aan elke megatrailer. Daarnaast voldoet de trailer door hydraulische gestuurde assen aan de Duitse en Belgische eisen voor een LZV-trailer.

De LZV-combinatie zal in eerste instantie vooral ingezet worden binnen Nederland. Door de trailer te laten voldoen aan eisen in Duitsland en België is Bergwerff Transport Service voorbereid op de toekomst. Door de in gebruik name van de LZV-combinatie is Bergwerff in staat om tot 40 procent CO2 te besparen op het binnenlandse vervoer.

Bergwerff Transport Service heeft al een geruime tijd een snelle intermodale connectie met Italië. Met deze connectie is het mogelijk om een zending welke in de ochtend wordt geladen de volgende dag uit te leveren in zowel Nederland als Italië. Daarnaast is Bergwerff niet gebonden aan speciale intermodale trailers. Hierdoor kunnen zelfs de mega-luchtvracht koeltrailers per intermodale connectie naar de luchthavens in de Benelux en ook naar Italië worden verstuurd. Bergwerff is er dan ook van overtuigd dat een dergelijke snelle intermodale connectie een meerwaarde is voor het transport van luchtvracht binnen de Europese luchthavens.

Bergwerff Transport Service is al tientallen jaren gespecialiseerd in het transport van ‘gevoelige’ goederen van en naar Italië. Hierbij moet gedacht worden aan diefstal, tijd en/of temperatuur gevoelige goederen. Bergwerff Transport Service is er geheel op gericht om deze goederen op de juiste manier te vervoeren. Dit wordt onderstreept met TAPA TSR1, 2 & 3 certificering voor beveiligd transport als ook een GDP certificering. Klanten kunnen bij Bergwerff Transport Service terecht voor groupage zendingen van hoogwaardige producten, medicijnen, luchtvracht als ook algemene goederen. 

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment