Aziatisch Bitcoin ETF een kwestie van weken

Louise de Graaf


Sinds de succesvolle lancering van de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s is ook Hong Kong druk in de voorbereiding voor een eigen bitcoin beursfonds. En aan interesse in de lancering voor een bitcoin spot ETF is zeker geen gebrek. Maar liefst tien financiële instituties lijken aanstalten te maken een bitcoin spot ETF te lanceren.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Aziatisch bitcoin ETF komt er heel snel aan

Tencent News heeft afgelopen vrijdag bekendgemaakt dat Harvest Hong Kong, een van China’s grootste asset managers, een spot bitcoin ETF applicatie heeft ingediend bij de lokale Securities and Futures Commission (SFC). 

Hoewel het in Amerika een half jaar duurde voordat de Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste aanvragen voor een ETF goedkeurde, lijkt het in Hong Kong iets soepeler te gaan. Zo zou volgens het nieuwsbericht de SFC na het Chinese nieuwjaar, dat valt op 10 februari, de eerste bitcoin ETF al willen lanceren.

Ook meent het nieuwsbericht dat Hong Kong net als de SEC meerdere ETF’s tegelijkertijd zal goedkeuren om een eerlijk speelveld te creëren voor de verschillende uitgevers. Hoewel Harvest Fund tot zover de enige is die een bitcoin spot ETF heeft aangevraagd, is het instituut zeker niet de enige gegadigde. Vorige week berichtten we namelijk al dat er tussen de vijf en tien instituties de mogelijkheden voor het lanceren van een bitcoin ETF aan het verkennen zijn.

Een van deze instituties is Venture Smart Holdings. De financiële gigant uit Hong Kong heeft al aangegeven in het eerste kwartaal van 2024 zijn bitcoin spot ETF te willen lanceren.

Is de bitcoin ETF hype voorbij?

Azië begint zich steeds meer op de kaart te zetten in de crypto wereld. Het grotendeels van de toonaangevende crypto exchanges zijn al afkomstig van het Aziatische continent. Maar ook met de aanstaande bitcoin ETF’s lijkt de brug tussen de traditionele financiële wereld en de crypto sector in Azië heel snel overbrugt te gaan worden.

Hoewel de bitcoin ETF na de Amerikaanse lanceringen voorbij leek, zou deze vanuit Azië een nieuwe impuls kunnen krijgen. Het worden interessante weken in de Aziatische crypto sector.


Post Views: 8Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment