Apollo Tyres lanceert EnduMile LHT trailerband • TTM.nl

Louise de Graaf


Apollo Tyres heeft een nieuwe 385/55 R22.5 variant gelanceerd van haar EnduMile LHT lange afstand trailer (LHT) band. De band is nu verkrijgbaar in heel Europa en is een aanvulling op de eerste EnduMile LHT die in oktober vorig jaar werd gelanceerd in de maat 385/65 R22.5.

De eerste speciale LHT-band van Apollo Tyres zet nieuwe maatstaven in het segment voor prestaties en efficiëntie. De band heeft een A-waardering voor rolweerstand en is de meest brandstofefficiënte vrachtwagenband die ooit door het bedrijf is geproduceerd. De band heeft ook een A-waardering voor weggeluid, met een uitstoot van slechts 70 dB tijdens testprocedures volgens industrienormen.

Het innovatieve ‘free-rolling’ profiel is speciaal ontwikkeld voor trailerassen en bevat een compacte middenrib die de wegligging maximaliseert, het geluidsniveau beperkt en voor een efficiënte werking zorgt.

Het brede en stabiele contactvlak van de band optimaliseert de drukverdeling voor betere prestaties, brandstofefficiëntie en slijtage. Een nieuw mengsel van polymeren en vulstoffen draagt bij aan de lage rolweerstand en zorgt voor consistente grip op nat wegdek. De geavanceerde profielsamenstelling beheert temperatuurschommelingen tijdens langdurig gebruik om de prestaties te behouden en de duurzaamheid te verbeteren. Het sterke karkas van de band maakt loopvlakvernieuwing mogelijk voor lagere levensduurkosten – een essentiële vereiste voor veel Europese langeafstandsklanten.

De EnduMile LHT onderging een uitgebreid twee jaar durend testproces, bestaande uit virtuele en praktijktests. De EnduMile is ontworpen en ontwikkeld door het wereldwijde R&D-team van Apollo Tyres in Nederland en wordt geproduceerd in de ultramoderne productiefaciliteit van het bedrijf in Hongarije.

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres Europe: “We hebben een sterke vraag gezien naar ons eerste LHT-product sinds de lancering vorig jaar en we kijken ernaar uit om op dat momentum voort te bouwen met deze nieuwe maatoptie. Het groeiende EnduMile-assortiment illustreert onze voortdurende toewijding aan innovatie en prestaties en we zullen blijven investeren in producten die zijn afgestemd op de behoeften van de langeafstandssector.”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment