Aantal nieuwe Bitcoin-wallets keldert naar laagste niveau sinds 2018

Louise de Graaf


De laatste paar weken is bitcoin (BTC) voorzichtig aan het herstellen van de recente dip, en zien we ook het marktsentiment langzaamaan verbeteren.

Echter, tekenen nieuwe cijfers over bitcoin-wallets een negatiever plaatje van de huidige markt.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Aantal nieuwe bitcoin wallets daalt naar laagste niveau sinds 2018

Het aantal nieuwe bitcoin-wallets (of adressen) is de afgelopen tijd fors afgenomen, rapporteert The Block.

Volgens het platform lag het zevendaagse moving average, of voortschrijdende gemiddelde, van nieuwe bitcoin-adressen een half jaar geleden nog dichtbij zijn all-time high. Dit is inmiddels echter teruggevallen naar het laagste niveau sinds 2018, zegt The Block.

Zes maanden geleden zorgde de hype omtrent de nieuwe bitcoin-ETF’s, ontwikkelingen zoals het Bitcoin Ordinals protocol en verwachtingen omtrent de aankomende bitcoin-halving voor een hoge toename in het aantal nieuwe wallets dat dagelijks werd aangemaakt op Bitcoin.

Zes maanden geleden werden nog ongeveer 625.000 nieuwe bitcoin-wallets per dag gecreëerd. Sindsdien is echter de hype omtrent de ETF’s afgenomen, heeft de halving plaatsgevonden en ziet het nieuwe Runes protocol niet de activiteit die verwacht werd.

Daardoor kwam het aantal nieuwe wallets dat dagelijks wordt gecreëerd afgelopen week op nog slechts 275.000 uit. Dat is dus een afname van 56% in een half jaar. Het is ook het laagste niveau sinds 2018, meldt The Block.

theblock bitcoin wallets datatheblock bitcoin wallets data

Ook bitcoin mining inkomsten dalen flink

Ook andere belangrijke cijfers voor het Bitcoin-netwerk tonen de laatste tijd een afname. Het Bitcoin Runes protocol ziet een flinke afname in activiteit waardoor bitcoin-miners hun inkomsten ook flink zien dalen.

De miners zagen hun inkomsten echter recent al halveren door de bitcoin-halving. Langzaamaan neemt de druk op miners toe door de dalende inkomsten. We zien de laatste tijd de bitcoin hash rate wat afnemen, een teken dat miners hun minder winstgevende machines uitzetten.

Een afname in het aantal nieuwe adressen en wallets is dan geen goed teken. Minder activiteit op het netwerk zorgt namelijk voor minder inkomsten bij miners en dat kan de verkoopdruk verhogen.

Of dat ook gelijk zal leiden tot een dalende koers is nog maar zeer de vraag. Er lijkt in de markt alsnog genoeg vertrouwen te zijn dat de koers binnenkort zijn all-time high aan kan vallen.

theblock bitcoin mining datatheblock bitcoin mining data


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment