80% van nieuwe Binance tokens staan in het rood

Louise de Graaf


Crypto’s zoals bitcoin (BTC) hebben zich een vaste plek verworven in het financiële landschap. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat meer dan 80% van de nieuw gelanceerde tokens op Binance, de grootste crypto exchange qua handelsvolume, in waarde zijn verminderd sinds hun introductie.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Veel nieuwe tokens op Binance

Uit een analyse van 31 recent gelanceerde tokens blijkt dat slechts vijf coins in waarde zijn gestegen sinds ze op Binance staan. Onder deze zijn Memecoin (MEME) en de Solana-gebaseerde Jupiter (JUP) token, die het wel gelukt zijn om te groeien.

De volledige waarde van de nieuwe tokens op Binance bedraagt meer dan $4,2 miljard. Dit is ondanks dat een echte gebruikersbasis ontbreekt. Dit beperkt significant de groeimogelijkheden van deze tokens, aangezien het groeipotentieel al in de prijs is geïncludeerd.

Geen investeringskansen, maar rug pulls

Volgens Andy Lian, een expert in blockchain voor overheidsorganisaties, vertegenwoordigen de meeste tokens die op Binance worden gelanceerd geen echte investeringskansen meer. Ze dienen als ‘exit liquidity’ voor insiders.

Dit betekent dat ze een manier zijn voor insiders om hun aandelen te verkopen en winst te maken, terwijl gewone beleggers minder kans hebben om vroeg te investeren in waardevolle projecten. Dit wordt ook wel een ‘rug pull’ genoemd.

De groei van memecoins

De interesse van particuliere beleggers blijft een belangrijke drijfveer voor de groei van bepaalde crypto’s. Vooral memecoins zoals Dogwifhat (WIF) en Ordi (ORDI) weten te profiteren. Ordi was de meest winstgevende met een stijging van meer dan 261% sinds de lancering, terwijl Dogwifhat een toename van 117% zag.

Lian verklaarde: “Aangezien sommige van hen lange termijn ‘hodlers’ zijn, zwermden veel beleggers naar memecoins. Dit is te zien aan het handelsvolume; zes van de top verhandelde coins zijn memes.”

Een opvallend voorbeeld van deze hype is de nieuwe Pepe (PEPE) token, die op 13 mei een nieuwe all-time high bereikte. Een slimme handelaar wist binnen een maand $3.000 om te zetten in $46 miljoen.

Deze memecoins hebben vaak geen institutionele ondersteuning maar trekken veel aandacht op het internet en daardoor ook van kleine beleggers. Memecoins laten zien hoe bepaalde delen van de cryptomarkt onafhankelijk kunnen opereren van de bredere altcoinmarkt.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment