$755 miljoen aan crypto komt in juli vrij

Louise de Graaf


Volgende maand zal er 755 miljoen dollar aan crypto vrijkomen om vervolgens verhandeld te kunnen worden door hun eigenaren. Een enorme hoeveelheid in een korte periode, wat ervoor zou kunnen gaan zorgen dat er veel handelsvolume wordt geregistreerd.

Schütze deine Kryptowährungen: Ledger warnt vor raffinierter Betrugsmasche

Schütze deine Kryptowährungen: Ledger warnt vor raffinierter BetrugsmascheSchütze deine Kryptowährungen: Ledger warnt vor raffinierter Betrugsmasche

Honderden miljoen dollars erbij voor crypto’s in ‘vasthoudperiode’

Grote altcoinprojecten zullen te maken krijgen met grote hoeveelheden coins, die na hun zogenaamde vesting period vrijkomen om verhandeld te worden. De grootste hoeveelheden tokens zullen vrijkomen van de cryptocurrencies AltLayer (ALT), Xai (XAI), Aptos (APT), Arbitrum (ARB), Optimism (OP), Sui (SUI), Immutable (IMX) en Starknet (STRK).

Een vesting period wordt veel gebruikt bij altcoins projecten. Investeerders van de munten moeten de coins vasthouden tot een bepaalde tijd, om te voorkomen dat ze de tokens direct verkopen wanneer de prijs begint met stijgen. Hierdoor zou de prijs namelijk ineen kunnen storten wat gevaarlijk is voor nieuwe projecten.

684 miljoen ALT-tokens

ALT zal verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de tokens. Op 25 juli zullen zij 684 miljoen tokens vrijgeven. Opgeteld vertegenwoordigen deze tokens een waarde van maar liefst 125 miljoen dollar. De tokens zijn verdeeld over allerlei verschillende personen en groepen, waaronder investeerders, adviseurs, ontwikkelaars en de community.

Op de tweede plaats staat XAI met een grote hoeveelheid tokens, maar in verhouding met ALT vallen zij bijna in het niet. Op 9 juli zal het game-project 93 miljoen dollar aan tokens de mogelijkheid geven om verhandeld te worden. Net als bij ALT zijn ook hier de tokens goed verdeeld, wel houdt XAI zelf 2 miljoen dollar aan tokens in haar reserves.

Nóg een stabiele crypto gelanceerd door gigant Tether

Nóg een stabiele crypto gelanceerd door gigant TetherNóg een stabiele crypto gelanceerd door gigant Tether

Aptos daalde 60% in 3 maanden

Projecten hebben regelmatig te maken met grote hoeveelheden tokens die vrij komen. Bij sommige projecten gebeurd dit zeer regelmatig, zoals bij Aptos. Zo kwam er in mei al 101 miljoen dollar aan tokens vrij en in juni nog eens 102 miljoen dollar aan tokens.

Ook de komende maand zullen zij weer een flinke hoeveelheid tokens vrijgeven. Opvallend is dat de altcoin in de laatste drie maanden flink in prijs is gezakt. Sinds april is de koers met zo’n 60% gezakt van 17,63 dollar naar 6,99 dollar. De grote hoeveelheden tokens die vrijkomen, zorgen er dus voor dat de koers van de munt kan gaan zakken.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment