500.000 BTC gekocht in recordtempo

Louise de Graaf


De nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) ervaren weer een positieve week nadat ze vorige week hun slechtste week ooit hadden.

Hoewel de Amerikaanse beursfondsen geen enorme instroom gisteren zagen, behaalden ze wel een speciale mijlpaal die de bijzondere prestaties van de ETFs benadrukken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETFs zien voor vierde dag op rij netto-instroom

De bitcoin-ETFs zagen vorige week vijf dagen op rij een forse netto-uitstroom. Deze week zien de cijfers er weer een stuk positiever uit en in de afgelopen vier dagen zagen de ETFs weer een netto-instroom.

De cijfers waren gisteren echter niet heel denderend. De totale netto-instroom voor alle ETFs kwam op $182,8 miljoen uit. Dat is lager dan het gemiddelde van $224,6 miljoen en lager dan de $243,5 miljoen en $418 miljoen in de twee dagen daarvoor.

Hoewel de uitstroom bij het fonds van Grayscale fors afnam, van $299,8 miljoen naar $104,9 miljoen, nam ook de instroom naar de andere fondsen af. BlackRock behaalde woensdag nog een instroom $323,8 miljoen en op donderdag een instroom van $95,1 miljoen

Desalniettemin komt de totale netto-instroom deze week al op $845 miljoen uit waardoor de totale netto-uitstroom van $891 miljoen van vorige week al bijna compleet teniet is gedaan.

Bitcoin ETFs bereiken belangrijke mijlpaal

Ook hebben de ETFs opvallend sterk gepresteerd sinds hun lancering en ze hebben daarom inmiddels een opvallende mijlpaal behaald.

Negen van de nieuwe bitcoin-ETFs hebben sinds hun lancering al meer dan 500.000 BTC gekocht, meldt HODL15Capital:

Bitcoin ETF
Bron: HODL15Capital

Dat betekent dat de nieuwe ETFs sinds hun lancering meer dan $35 miljard aan bitcoin hebben gekocht. De beursfondsen lanceerden pas 54 beursdagen geleden.

HODL15Capital meldt dat de alle bitcoin-ETFs (Grayscale meegerekend) nu 835.000 BTC beheren. Dat is bijna 4% van alle bitcoin die ooit zullen bestaan.


Bitcoin naar $100.000? Nederlander PlanB vraagt het 2 miljoen volgers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nieuwe aanvraag voor ethereum ETF

Momenteel is de markt vooral in spanning of in de VS ook een eerste ethereum (ETH) spot-ETF wordt goedgekeurd.

Veel van de vermogensbeheerders die nu een bitcoin-ETF hebben, hebben ook een aanvraag ingediend voor een ethereum-ETF. Daar sloot Bitwise zich gisteren bij aan met een nieuwe aanvraag.

Desalniettemin blijven de ETF-experts van Bloomberg pessimistisch dat de SEC een ETH-ETF zal goedkeuren in mei.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment