5 Ethereum-ETF’s gewijzigd vlak voor deadline: ‘Het gaat gebeuren’

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) had begin deze week plotseling een sterke opleving en dat heeft alles te maken met de Amerikaanse exchange-traded funds (ETF’s).

De markt had de spot ethereum-ETF’s zo goed als afgeschreven, maar plotseling lijkt een goedkeuring van de beursfondsen toch werkelijkheid te worden.

Ethereum ETF’s kunnen morgen al worden goedgekeurd

Ethereum ETF's kunnen morgen al worden goedgekeurdEthereum ETF's kunnen morgen al worden goedgekeurd

De aanloop naar de ethereum (ETH) ETF’s

In januari keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het eerst bitcoin (BTC) ETF’s goed.

De markt wachtte met smart al jaren op de komst van dergelijke beursfondsen omdat het de deuren zou openen voor institutionele beleggers in de VS.

Nadat de bitcoin-ETF’s werden goedgekeurd, leek de kans zeer groot dat ethereum-ETF’s ook snel zouden volgen.

De SEC had namelijk vorig jaar nog ETF’s voor ethereum-futures goedgekeurd. Ook bestempelde de toezichthouder ethereum, in tegenstelling tot veel andere altcoins, niet als een ‘security’ (effect).

Daarna werd het echter akelig stil omtrent de aanvragen voor ethereum-ETF’s. De verwachtingen dat de SEC deze aanvragen zou goedkeuren sloegen compleet om. ETF-experts stelden hun verwachtingen bij van 75% naar 25% en de markt had de hoop opgegeven.

De SEC voerde namelijk totaal geen dialoog met de vermogensbeheerders over de ethereum-ETF’s zoals het deed bij de bitcoin-ETF’s. Ook leek het erop dat de SEC toch ETH wilde bestempelen als effect. Een spot ethereum-ETF leek er niet meer te komen.

Sentiment slaat om: 5 vermogensbeheerders dienen aanpassingen in bij SEC

Dat sentiment sloeg afgelopen maandag, op 20 mei, wederom compleet om. Plotseling kwam naar buiten dat de SEC de vermogensbeheerder aandrong om nog aanpassingen in te dienen voor hun aanvragen.

Vijf vermogensbeheerders hebben dat inmiddels gedaan. Het gaat dan om Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Galaxy samen met Invesco en Ark Invest samen met 21Shares.

Wat opvalt is dat voornamelijk ethereum staking uit de aanvragen is verwijderd. Blijkbaar heeft de toezichthouder moeite met het concept van staking en hoe dit te kwalificeren.

Desondanks is dit een zeer sterk teken dat de SEC nog deze week de eerste spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren. Dat kan mogelijk zelfs nog vandaag zijn, aangezien de eerste definitieve deadline op 23 mei valt.

“Het gaat gebeuren”, schrijft ETF-expert James Seyffart dan ook hierover. Hij schat inmiddels de kans weer op 75% in dat de ethereum-ETF’s worden goedgekeurd.

Men speculeert dat de SEC de ethereum-ETF’s gaat goedkeuren vanwege de aankomende presidentiële verkiezingen in de VS waarin crypto een belangrijk onderwerp lijkt te worden.

De ETH koers steeg maandag met ruim 18% vanwege het ETF-nieuws. Vandaag staat ETH 2,4% in de plus en komt uit op ongeveer $3.750.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment