4x DIY: knutselen met kartonnen verpakkingen

Als klein kind ben jij zeker weten eens aan de slag gegaan met knutselen. Denk aan die leuke kijkdoos van een kartonnen verpakking of verpakkingen van drinkflessen zoals melkpakken en flessen. Deze verpakkingen vormen de ideale basis om creatief aan de slag te gaan met kinderen. Zeker met speciale feestdagen zoals Pasen en Sinterklaas kan je je helemaal uitleven en je creativiteit los laten gaan. 

Ontdek onze 4 creatieve oplossingen met verpakkingen

Heb je nu talloze verpakkingen thuis liggen, maar ben je inspiratieloos om hier iets mee te doen? Check dan hier onze 4 ideeën om creatief om te gaan met kartonnen verpakkingen die bijna iedereen thuis heeft liggen.

1. Lightbox

Hoe vet en simpel is deze kartonnen lightbox? Met name voor veel bloggers en PR-bureaus is een lightbox een echte aanwinst. Deze boxen zijn online en in de winkel vaak erg duur, dus waarom zou je er zelf geen maken? Knip of snijd één zijkant van de doos uit en plak er wat wit papier in voor het echte lightbox effect. Plaats twee bureaulampen er bovenop en voilà! 

2. Creatief met carnavalskleding

12

Carnaval is voor veel kinderen een moment om naar uit te leven en ja wie kan ze dat kwalijk nemen? Voor één dag als jouw favoriete prinses of superheld verkleed gaan, is ook hartstikke gaaf! Als je veel kartonnen dozen thuis hebt liggen, kan je de dozen gemakkelijk aan elkaar tapen of plakken om bijvoorbeeld een dierenpak te maken.

3. Maak een kartonnen poppenhuis

Een kartonnen poppenhuis is voor de kleine meisjes thuis een echte aanwinst. Zeker wanneer je het wat minder breed hebt thuis, is dit erg makkelijk én leuk om thuis te maken. Je hebt een grote kartonnen doos nodig om het ”huis” te vormen en daarbovenop kan je een halve doos gebruiken en die erop plakken. Knip er wat ramen en een deur in en je bent klaar!

4. Kerstversiering van karton

Kartonnen kerstbomen kan je in ieder formaat maken. Zo kan je er kerstversiering van knippen en deze persoonlijk maken door te verven of te bestickeren. Maar je kan er ook een grote kerstboom van maken die je zelfs in je woon- of slaapkamer kan zetten.  

Get creative en gooi niet zomaar je verpakkingen weg!