$4 miljard aan crypto wordt vrijgegeven in mei: bereid je voor

Louise de Graaf


Een enorme berg aan verschillende cryptomunten wordt deze maand vrijgegeven en dat kan gevolgen hebben voor de koersen van deze munten.

Maar liefst $4 miljard aan tokens wordt ontgrendeld in mei en het is aan te raden hierop voorbereid te zijn.


Terra zegt dat overheid geen bewijs heeft voor boete van $5 miljard

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Waarom worden crypto eerst vergrendeld?

Meerdere grote namen geven in mei delen van hun vastgezette tokens vrij. We hebben het dan over munten als sui (SUI), pyth network (PYTH), aevo (AEVO), avalanche (AVAX), arbitrum (ARB), optimism (OP), aptos (APT), immutable (IMX) en starknet (STRK).

Dergelijke cryptomunten worden regelmatig vastgezet om de bijbehorende projecten te beschermen.

Dit voorkomt dat vroege investeerders of teamleden plotseling al hun tokens verkopen, wat een project kan doen instorten.

Delen van deze vergrendelde tokens worden op bepaalde data vrijgegeven en worden vervolgens bijvoorbeeld verdeeld over investeerders en ontwikkelaars.

Dat zorgt er echter ook voor dat het beschikbare aanbod plotseling fors toeneemt en dat kan mogelijk de koers van een munt drukken.

$4 miljard aan cryptomunten worden in mei vrijgegeven

De grootste zogeheten ‘token unlock’ in mei is van Sui. Het project zal naar verwachting op 31 mei ongeveer $1,15 miljard aan tokens vrijgeven.

Pyth Network ontgrendelt bijna net zo grote berg aan tokens deze maand. Het project geeft op 20 mei ongeveer $1,1 miljard aan tokens vrij.

Ook aevo (AEVO), voorheen Ribbon Finance, heeft een enorme ontgrendeling. Ongeveer $1 miljard aan AEVO tokens worden op 15 mei ontgrendeld.

De rest van de token unlocks zijn lang niet zo groot, maar daarom niet minder significant. Zo geeft Aptos op 12 mei $101 miljoen aan tokens vrij. Starknet geeft op 15 mei ongeveer $84 miljoen tokens vrij.

Dan volgt Arbitrum met een token unlock op 16 mei van $95 miljoen en Immutable op 17 mei met $56 miljoen.

Vervolgens ontgrendelt Avalanche op 22 mei ongeveer $320 miljoen tokens en tot slot ontgrendelt Optimism op 29 mei $70 miljoen aan tokens.

Dit zijn overigens lang niet alle token unlocks die in mei plaatsvinden. De token unlocks van de andere projecten in mei zijn echter lang niet zo groot als de bovenstaande.

Houd er rekening mee dat grote token unlocks de potentie hebben om koersen flink te drukken, vooral als het algemene marktsentiment niet meezit. Dat is echter zeker geen garantie, niet alle beleggers zullen ervoor kiezen om direct te verkopen.


Post Views: 177Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment