311 nieuwe Scania’s voor Primafrio • TTM.nl

Louise de Graaf


De Spaanse transportgigant Primafrio vernieuwt wederom zijn wagenpark, dit keer met maar liefst 311 nieuwe Scania’s uit de S-serie. Het gaat om 300 Scania’s 500 S, negen stuks Scania 660 S en twee krachtige 770 S exemplaren.

Deze vlootaanpassing is geïntegreerd in de vernieuwingsstrategie van het bedrijf, gebaseerd op de voortdurende verbetering van de vloot – de gemiddelde leeftijd is 30 maanden – om met de meest innovatieve logistieke oplossingen aan de behoeften van de klant te voldoen.

Concreet gaat het om uitrustingen met motorverbeteringen die betere voertuigprestaties en een beoogde brandstofbesparing van meer dan 8 procent opleveren. Bovendien verbeteren de nieuwe cabines het comfort van de chauffeurs met voorzieningen als onder meer een koelkast, magnetronvoorinstallatie of zijstroomlijnkappen.

De voertuigen worden vergezeld door een wagenparkbeheersysteem dat realtime positionering, monitoring van voertuigprestaties, milieurapporten die de CO2-uitstoot monitoren, serviceplanning en pechrapporten mogelijk maakt; evenals een bestuurdersevaluatie die helpt om snel mogelijke verbeteringen in het voertuiggebruik te identificeren. Primafrio gebruikt daarvoor het nieuwe digitale ecosysteem My Scania, dat de efficiëntie van het wagenpark moet verbeteren en de bedrijfskosten kan verlagen..

primafrio

José Esteban Conesa, president van Grupo Primafrio, verklaarde dat “deze overeenkomst met Scania, een strategische partner met wie we al 35 jaar samenwerken, ons helpt onze impact als bedrijf met een blik op de toekomst te vergroten. Met deze alliantie realiseren we onder meer een reductie van de CO2-uitstoot, brandstofbesparing, groter rijgemak of meer betrouwbaarheid. Deze verbeteringen zijn volledig in lijn met onze toewijding aan duurzaamheid en milieubescherming om te werken aan het koolstofvrij maken.”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment