2.000ste Volvo-truck voor Schenk Tanktransport • TTM.nl

Louise de Graaf


Schenk Tanktransport heeft hun 2.000ste Volvo-truck in ontvangst genomen. Als primeur vond de aflevering van de Volvo FH Aero plaats in het recent geopende World of Volvo in het Zweedse Göteborg. Een bekroning en een unieke mijlpaal in de samenwerking tussen de twee bedrijven, die begon in 1947.

Met de sleuteloverdracht uit handen van Roger Alm, President Volvo Trucks, heeft Schenk hun 2.000ste Volvo-truck in ontvangst genomen. “Deze sleuteloverdracht is een historische aflevering voor ons allemaal. Het is de 2.000ste truck voor Schenk, een van de eerste Volvo FH Aero-trucks uit serieproductie én waarbij de aflevering voor het eerst in World of Volvo plaatsvond. We zijn heel blij dat we dit bijzondere moment met de familie Schenk konden delen”, zegt Roeland Ruygt, Managing Director van Volvo Group Truck Center.

Samenwerking van ruim 77 jaar

Al ruim 77 jaar levert Volvo Trucks vrachtauto’s aan Schenk. Het familiebedrijf, dat in 1925 begon met de handel van zand en grind, nam in 1947 met de zogenoemde ‘Rondneus’ de eerste Volvo in gebruik. In de late jaren ’50 van de vorige eeuw werd uiteindelijk de eerste tankwagen aangeschaft, wat de basis legde voor waar het tanktransportbedrijf nu staat. Door de jaren heen heeft het de verschillende Volvo-truckmodellen in de vloot gehad, waaronder de N88 met de iconische Titan-cabine in de jaren ‘60, opgevolgd door de F88, F10 en F12 en vanaf de introductie in 1993 de verschillende generaties van de Volvo FH.

In tien jaar tijd zijn er 1.000 Volvo-trucks aan het wagenpark van Schenk toegevoegd. “We kijken met veel plezier terug op deze mijlpaal in onze prachtige relatie en samenwerking”, zegt mede-eigenaar Harry Schenk.

Veilige, lichtgewicht trucks voor inzet op ADR

Het vervoeren van vloeistoffen en gassen is een complexe branche. Naast de sterk uiteenlopende eisen aan de temperatuur en de omgeving, moet bij het laden, lossen en transporteren extreem zorgvuldig worden gewerkt. “Ons bedrijfsbeleid is erop gericht om op efficiënte wijze veilige en kwalitatief hoogstaande diensten aan te bieden aan onze opdrachtgevers,” vertelt Harry Schenk.

“De producten die Schenk vervoert, vereisen dan ook zeer toegewijd transportmaterieel”, vult Arjan Schenk aan. “Volvo Trucks levert al sinds 1947 het juiste materieel, waarmee wij onze positie kunnen veroveren in de branche. De uiterst betrouwbare trucks zijn onderscheidend door het lage eigen gewicht en de soepele I-Shift versnellingsbak, dat bijzonder prettig is voor het vervoer van vloeistoffen. Onze klanten vragen altijd om topprestaties als het om veiligheid gaat. Daar staat of valt ons bedrijf mee. Volvo-trucks kennen uitgebreide specificatiemogelijkheden en zijn geschikt voor uiteenlopende inzetten en meest risicovolle ladingen.”

De Volvo FH Aero die nu als 2.000ste Volvo-truck aan het wagenpark is toegevoegd, is uitgevoerd met een Globetrotter-cabine en 13 liter Turbo Compound-motor met 460 pk en 2.600 Nm koppel. Vanwege de inzet op ADR, is de truck uitgerust met buitenspiegels met dodehoek camera aan passagierszijde. Voor een optimaal chauffeurscomfort is onder andere gekozen voor extra cabine-isolatie, I-Park Cool en een premium topmatras.

In lijn met de eerder geleverde Volvo-trucks, is ook deze 4×2-trekker uitgerust met uitgebreide veiligheidsopties. Het voldoet aan de nieuwe EU-regelgeving rondom actieve veiligheidssystemen (de General Safety Regulation, GSR), met onder andere intelligente snelheidsondersteuning en een achterzichtcamera om kwetsbare weggebruikers beter te zien.

“Volvo Trucks begrijpt wat belangrijk is voor Schenk en probeert daar op allerlei manieren aan bij te dragen. Veiligheid, total cost of ownership, leeggewicht, uitstraling en chauffeurscomfort zijn de belangrijkste criteria wanneer we investeren in trucks”, aldus Arjan Schenk.

Schenk is een toonaangevend tanktransportbedrijf in Noord-West Europa. De onderneming telt ruim 1.850 medewerkers, genereert een omzet van ca. 300 miljoen euro en heeft standplaatsen door het hele werkgebied. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht. Daarnaast zijn er eigen vestigingen in Antwerpen (BE), Leudelange (LUX) en Gelsenkirchen (DE). Schenk biedt duurzame tankoplossingen voor de supply chain van gerenommeerde klanten in uiteenlopende branches, zoals o.a. Food, Hydrogen, Gases, Energies, Chemicals. Harry en Arjan Schenk hebben per 1 april dit jaar de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen aan de nieuwe directie onder leiding van CEO Marcel Claessen.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment