100 DAF’s voor jubilerend Joh van der Haas • TTM.nl

Louise de Graaf


Transportbedrijf Joh van der Haas uit Kwintsheul kreeg onlangs de sleutels van haar 100ste DAF voor het hoofdkantoor van DAF Trucks in Eindhoven. Deze mijlpaal werd bereikt in het jaar waarin het bedrijf ook haar 70-jarig bestaan viert.

Toen Johan van der Haas in 1954 besloot als vrachtrijder zelfstandig verder te gaan, was dat de start van het transportbedrijf Joh. van der Haas. Het vervoer bestond uit agrarische producten afkomstig van de land- en tuinbouw. In de aanvang werd er nog gewerkt met paard en wagen, maar medio jaren 60 werd de eerste DAF aangeschaft. Deze DAF werd aangeschaft bij DAF dealer Blansjaar, die later opging in het huidige BLOM-DSW. Daarmee was de basis gelegd voor een langdurige relatie die tot op de dag van vandaag voortduurt.

In 1994 besloot Johan van der Haas samen met zijn vrouw het kalmer aan te gaan doen en droeg het stokje over aan de volgende generatie. Het bedrijf groeide verder met een vestiging in België en ook het wagenpark nam toe. Ook specialiseerde het bedrijf zich ondertussen in transport voor de tuinbouw en de sierteelt. Om deze transporten betrouwbaar en volgens de nieuwste eisen uit te kunnen voeren wordt het wagenpark up to date gehouden door jaarlijks een aantal voertuigen te vervangen. De decennia lange betrouwbare relatie met DAF en BLOM-DSW heeft het mogelijk gemaakt dat nu het 100e DAF voertuig aan de vloot is toegevoegd. Tijdens een speciale overhandiging werd deze mijlpaal gevierd tijdens een bezoek van de voltallige directie aan DAF Trucks in Eindhoven.

De overhandiging van de 100ste DAF aan de directie van Transportbedrijf Joh van der Haas met op de foto van links naar rechts Ruud van der Graaf, de trotse chauffeur van deze jubileum DAF, Pieter van der Haas, Thea Spruit – Van der Haas, Dick van der Haas, Jan-Paul van der Haas, Kees Zwinkels (BLOM-DSW), Aad Spruit en Bart van Dijk (DAF Nederland).

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment